onsdag 1 juni 2022

Veckans sparade pengar

  1 Jag bjöd mamma och äldsta dottern på fika på Tant Grön. Jag tänkte köpa godis att ta med hem och brukar alltid köpa en massa växter där men den här gången la jag tillbaka godiset och gick förbi växterna. Så jag köpte bara fikat.

2 Jag har tagit ner dom torkade örtkryddorna som hängt sen i somras i kryddburkar och behöver inte köpa oregano på ett tag. Basilika var det jättelite av. Bara gräslöken överlevde vintern så jag ska se om jag kan få tag på gratis sticklingar.

3 Rev alla tvålbitar till tvålflingor. 

4 Gjort egen tvättsoda av bikarbonat. 1 kilo bikarbonat kostar 50 kronor. 1 kilo tvättsoda kostar 73 kronor så en besparing på 23 kronor. 

5 Dragkedjan i min tvättpåse har gått sönder så jag lagade den med ett gem.

6 Vi bjöd mammorna (och barnen och svärfar) på italiensk tre rätters middag hemma hos oss som del av mammornas mors dags present. Dom fick även två nummer av tidningen Släkthistoria (jag ville ha premien) och ramslök i kruka (från våran trädgård). Hela middagen gick på 350 kronor.

7 Vi har handlat mat för 2500 kronor i maj. Då är morsdag middagen med räknad i det. Samt  extrapriskaffe för 500 kronor och Karma på nr 8.

8 Köpt 3 kilo frukt och grönt 1 kilo kaffebröd och 1 kilo matbröd via Karma appen. Gick på 112 kronor. 

9 Jag har köpt övrigt för 2567 kronor i maj. 960 kronor är mina läkemedel. 552 är fika med mamma och äldsta dottern. 219 kronor är kaffekapslar till kapselmaskinen som jag fick gratis. 99 kronor är frakten för ett paket som jag skickade upp till yngsta dottern. 27 kronor för en glass när jobbet köpte glass. 710 kronor är presenter till två jobbarkompisar som ska sluta (och några extra presenter om fler kommer sluta). 

10 Lagat ett örngott som gått sönder (Izzy kallas det). 

11 Vi använde tygservetter på italienska middagen. 

12 Vi hade ett underskott av torkhanddukar (en var så sliten att den hamnade i Röda korsets deponi) och ett överskott av gardiner så jag sydde två torkhanddukar av en bit gardin. 



13 Pysslade delvis hemskänkta presenter till en jobbarkompis som skulle sluta. Dom köpta sakerna blev lite dyrare än jag tänkt från början så jag frågade jobbet om dom hade fixat någon gemensam present. Det hade dom inte så dom var med på min present, vilket gjorde att presentsumman på nr 9 blev 280 kronor mindre, 




Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Fick S crockpot som hon inte ville ha kvar. Min tredje men älskar dom.  2 Gjorde egen salladsdressing.  3 Planterat potatis i en av sålåd...