tag:blogger.com,1999:blog-2601674698818560468.post458124782600612343..comments2023-04-05T17:53:48.830+02:00Comments on Hemmamammans liv: Skolavslutning och förberedelserhemmamammanhttp://www.blogger.com/profile/10303544811273802908noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-2601674698818560468.post-20187691090529688022011-06-10T07:43:46.806+02:002011-06-10T07:43:46.806+02:00Hej! Oj vad du har varit duktig (som vanligt)Men j...Hej! Oj vad du har varit duktig (som vanligt)Men jag tror inte att jag hade valt att köpa rostbiffen rå och själv tillagat med den skillanden på kilopriset eftersom vikten minskar efter tillagning. <br /><br />När man tillagar rostbiff och ska servera det som enda kallskuret så räknar man ca. 165 g råvikt per person, om du tillagar den blodig så blir vikten 150 g efter tillagning. Steker man den genomstekt/lätt rosa (som köpe rostbiff) så går vikten ner till 125 g, vilket gör att en stek till 10 personer på 1650 g bara väger 1250 g i färdig vikt. Och priset för 1650 g (x185kr)ofärdig blir alltså 305,25 kr. Så köper man en färdig rostbiff för 225 kr/kg som väger 1250 g så kostar den: 285 kr men då är den klar och ingen el eller kryddor tillkommer. <br /><br />Medan att tillaga den själv i själva verket kostar 20 kr mer/färdig vikt + kryddor + el + tid att skiva. Har man ingen skärmaskin så burkar det dessutom gå mer kött, då det automatiskt går mindre av tunna skivor. Sen finns det ju alltid en tjusning att bjuda på eget. Men ur ekonomisk synpunkt så hade jag inte valt att köpa ofärdig.<br /><br />Hoppas Ni får en fin student och mottagning!<br /><br />Kram Hemmafrun JHemmafrun Jhttp://hemmafrun.gblogg.senoreply@blogger.com