torsdag 1 juni 2023

Veckans sparade pengar

 Vi har nu bott på våran lilla gård i skogen sen i början av oktober och jag trivs som fisken i vattnet. Jag får nästan nypa mig själv i armen för att förstå att jag bor här!! Enda molnen på himlen är att ena hästen fortfarande står hos en tränare och kostar multum varje månad (vi tar av pengarna som vi skulle ha till solpanelerna för att ha råd med det 😔 ). Boxen står redo men hagen är inte klar än. Sen hade vi betalat av nästan hela lånet + köpte billigt på gamla huset och sålde efter huspriserna gick ner. Nya huset kostar mycket mycket mer + att vi köpte innan huspriserna gick ner. Det gör att huslånen har ökat med tre gånger så mycket. För att få bort klumpen i magen angående ekonomi och för att kunna gå i pension innan 65 så drar jag åt sparapengarbältet igen. För att motivera mig själv så kommer veckans sparade pengar igen. 

1 Linnea hade vuxit ut alla sina byxor i storlek s så jag köpte 6 "nya" par i storlek medium på Sellpy för 30 kronor styck. 2 ville hon inte ha så dom hamnade i gebort högen. 

2 Börjat följa en tjej på instagram som också gör eget Bregott/hemgott. Hon blandar 250 g smör med 2,5 dl olja och 2,5 dl vatten vilket ger 1 kilo Bregott. Jag blandar 250 g smör med 1 dl olja och 1 dl vatten. Hennes blir alltså billigare vilket jag ska börja göra. 

3 Jag gör groddar och skott igen. Just nu vitlöksgroddar och skott av rädisor och solrosfrö. 

4 Torktumlaren gick sönder. Drivremen var helt torkad. Ny drivrem är köpt för 300 kronor. Jag har fått den fula ovanan att torktumla allt i nya huset. För vi har ingen torkställning. Maken och Linnea har nu fixat torklina utomhus av hagstolpar och lina. Inne har jag en torkställning som står på golvet som jag hänger underkläder på. Torktumlaren ska bara användas i nödfall. 

5 Ringde försäkringsbolaget och ändrade min bilförsäkring från helförsäkring till halvförsäkring. Besparing 1787 kronor/år. 

6 Jag gör alltid havremjölk till pannkakorna på torsdagar (ingen märker någon skillnad) nu gjorde jag havremjölk till skink- och ostsåsen med. 

7 Jag handlar på en affär (kommer kanske dra igång prisboken igen) men vi storhandlar för 5 veckor i taget. Vi kompletteringshandlar mejeri och frukt och grönt. Den här gången gick handlingen på 3402 kronor. Då var det med toapapper, duschcreme och soppåsar på det. 

8 Jag har beställt mina mediciner. Jag ska försöka dra ner på medicinerna som jag använder och börjar med att försöka ta bort Questran. Den kostar 590 kronor med högkostnadsskyddet - vilket blir 5,9/påse/dag. Den var restnoterad för två år sen och min mage blev helt växlad. Den här gången äter jag antiinflammatorisk kost och mår rent generellt mycket bättre. 

9 Samordnat ärenden för att spara bensin.

10 Sydde om Saras gamla trasiga jeans sparade för att kunna göra laglappar av, till shorts till Linnea.

11 Sydde 3 scrunchisar av tygrester och det avklippta benet på nummer 10. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...