måndag 1 augusti 2022

Veckans zero waste - OJDÅ

Förra tisdagen sa maken att vi skulle på husvisning på torsdagen. På fredagen bestämde vi oss för att  flytta dit. På lördagen ringde vi och gav ett bud. På söndagen skrev vi på papper. Inflytt i början av oktober så nu börjar den största rensningen av dom alla - flyttrensingen. 

Refuse: Maken och jag var inne i stora staden på ett ärende. Vi gick förbi ostaffären och jag blev sjukt sugen på ost och kex så vi gick in och handlade lite. Jag hade glömt min påse hemma och vägrade en plastpåse så la alla sakerna i handväskan. 

Reduce: 2 oöppnade förpackningar med trappstegsmattor sålt. I nya huset finns ingen trappa och vi hinner inte måla trappan vit i gamla huset nu. 2 jäskorgar sålt. En duschdraperistång gett bort. 10 ++ saker slängt på tippen. 2 påslakan och ett lakan gett bort. En påse isolering, en påse tätningslister och en eklist gett bort. Rivgrejen som vi rev äpplen till äppelmust i gett bort. Mustpressen som vi byggde själva monterat ner och gett bort domkraften och slängt resten på tippen. 

Reuse: Jag ville ha några påsar att ta med till förpackningsfria affären. Dom jag har är gjorda av spetsgardin och dom kan jag inte köpa bikarbonat, tvättmedel och andra pulvriga mjöliga saker i. Vi har (hade) två hemsydda påshållare. I nya huset behöver vi bara en (vi får dessutom nästan inga plastpåsar längre så onödigt med två) så jag sydde om den ena till två tygpåsar. 

Lampskärmarna i sovrumslampornar har gått sönder. Jag har gjort nya av spetsdukar och tapetklister. 

Det var en tjej som skänkte bort en badrumsmöbel som vi fick och maken åkte och hämtade. I nya huset behöver vi göra en toa till + att vi behöver ha en badrumsmöbel till badrummet (säljaren skulle ta med möbeln som fanns i badrummet nu). 

Jag efterlyste flyttkartonger i min skänkes grupp och fick 20 stycken som maken hämtade efter jobbet. 

Recycle: 2 långa frigolitbitar som satt runt en tv som vi köpte för 5+ år sen. Yngsta sottern har haft dom som inomhushinder till Popcorn och Izzy. 

Rot: En amaryllis som löken torkat ihop på. 

Sopor: En liten kyrka från Bornholm dom jag fick när jag var liten som maken råkade slå ner. 7 engångsglas som äldsta dotterns kompis hade med till äldsta dotterns babyshower. 

In: 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...