onsdag 27 juli 2022

Veckans sparade pengar



 1 Hyrt ut mattvättmaskinen via Hygglo. 

2 Sålt saker för 1000 kronor. 

3 Blir bättre och bättre på att säga NEJ och inte köpa saker. Hemtex hade rabatt på hotellhanddukar. Jag som gärna vill ha hotelkänsla hemma tänkte köpa några badhanddukar. Jag och maken har haft samma handdukar i över 21 år nu! Jag fick min badhandduk av ett före detta jobb som jag slutade på för 18 år sen. Kan man snacka bra kvalité på handduk! Maken fick också sin av et före detta jobb, ett jobb som han också slutade på för över 15 år sen. 

4 Jag hade workshop i hur man gör bivaxdukar och bivax/ringblommesalva men en kompis. Jag hade hand om bivaxdukarna och hon salvorna. Jag hade slut på ringblommesalva så dom gjorde en burk till mig med. 

5 Jag behövde kokosolja. Dels kör jag oilpulling varje morgon och dels ska jag börja göra egen tandkräm. Jag jämförde priser på nätet och köpte den billigaste.

6 Jag anmälde mig till nyhetsbrevet på den sidan jag köpte kokosoljan ifrån och fick 10% rabatt. 

7 Lampskärmarna i sovrumslamporna hade gått sönder. Jag gjorde nya av spetsdukar och tapetklister. 

8 Jag ville ha några påsar att ta med till förpackningsfria affären. Dom jag har är gjorda av spetsgardin och dom kan jag inte köpa bikarbonat, tvättmedel och andra pulvriga mjöliga saker i. Vi har (hade) två hemsydda påshållare. I nya huset behöver vi bara en (vi får dessutom nästan inga plastpåsar längre så onödigt med två) så jag sydde om den ena till två tygpåsar. 

9 Det var en tjej som skänkte bort en badrumsmöbel som vi fick och maken och Linnea åkte och hämtade. I nya huset behöver vi göra en toa till + att vi behöver ha en badrumsmöbel till badrummet (säljaren skulle ta med möbeln som fanns i badrummet nu). 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...