onsdag 20 juli 2022

Veckans sparade pengar

 1 Jag älskar  min stavmixer med mixerskål och använder den flera gånger i veckan. Häromdagen när jag skulle ta ner den från skåpet ramlade den rakt i skallen på mig. Jag kom undan med blotta förskräckelsen. Det gick värre för mixerskålen som sprack. Jag surfade efter en ny skål och hittade ett helt nytt set med stav och allt på rabatt för 499 kronor! Jag kunde ge bort den gamla staven, Men så bara NEJ! Staven fungerar fortfarande så jag gick in på Bosch sida och köpte en ny mixerskål för 269 kronor. 

2 Rensade ut alla mina växa i kläder och skickade in till Sellpy/gjorde en vandrande kasse av.

3 Svärmor har fyllt år. Hon önskar sig inget och behöver inget så jag gjorde en matpresent till henne. Hon gillar fläderblomssaft så det fick hon. Älgörtsaft påminner om flädersaft så det fick hon också en flaska. Sen fick hon hemkokt jordgubbssylt, hemkokt jordgubbssaft och hemkokt lingonsylt. Hon och svärfar älskar mitt långpannebröd (och fick det i julklapp flera jular) så det blev en påse såna med.

4 Kokat jordgubbssaft och gjort restsylt på silresterna.

5 Bakat långpannebröd, valnötsbröd och skogaholmslimpa. 

6 Bakat hamburgerbröd.

7 Gjort egen Start. Jag hade inga nötter/mandlar utan hade i russin som Linnea hade som nödsnack i Östersund. Jag hade inget vaniljsocker heller men det struntade jag bara att ha i. 

8 Vårat hemgjorda Bregott tog slut och mixerskålen hade inte kommit än så jag kunde göra ny. Jag vägrade köpa en ask färdigt Bregott så vi tog det hela smöret och bredde på mackan tills mixerskålen kom (en dag) och jag kunde göra ny Bregott.

9 Vi skulle grilla med Marcus och jag vägrade köpa färdig tzatziki (jag vägrade köpa allt utan ville bara använda sånt vi redan hade hemma) så jag gjorde egen tzatziki av saker vi redan hade hemma. 

10 Vi använder nästan bara linoljesåpa när vi städar. Jag köper den i en stor dunk från Ovolin. Jag skrev till dom och frågade om jag fick fylla på våran tomma dunk - det fick vi och vi fick 10% rabatt för att vi gjorde det.  

11 Maken har klippt sig själv.

12 Jag har lagat Linneas ena påslakan (favoriten som hon vill använda mest) och ett av mina örngott (som Izzy tuggat sönder hörnet på. 


Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...