Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 21 oktober 2016

DIY Äggskalskalk

För att dra ner på sopor/kompost/återvinning så letar jag nya sätt att ta hand om "resterna" som blir. Äggskal sköljer jag ur och sparar i en skål tills jag har tillräckligt många för att göra äggskalskalk. Jag strör pulvret som blir på t ex frukostflingorna.
Först kokar jag äggskalen i 15 minuter. Om man missat att skölja ur något liten bit ägg så blir det äggtrådar. Dom petar jag bara bort.
Efter att skalen runnit av i ett durkslag så lägger jag dom på en plåt och kör dom i 200 grader i 5 - 10 minuter. Var med och kolla så skalen inte blir för bruna.
När skalen kallnat mortlar jag dom till pulver.
Förvara i en burk. Helt naturligt kalktillskott utan att det kostat (nästan) ett öre.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad anväder du skalmjölet till?

Anonym sa...

Oj��! Nu läste jag att du strör pulvret på frukostflingorna. Lär mig, vad är det bra för? Trodde kanske att du extrakalkade rosor eller tomatplantor etc...