Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 12 september 2016

Veckans zero waste

Refuce:
Jag använder kontaktlinser på dagtid och glasögon kvällar/nätter. Linser är inte så bra när man lever efter zero waste men jag vill fortsätta använda dom. Häromdagen beställde jag ny linsvätska eftersom den jag hade började ta slut. Tillsammans med linsvätskan kom det 6 stycken linsfodral. Något jag tyckte var onödigt så jag skrev till företaget: "Hej. Jag beställde linsvätska hos er häromdagen och fick den idag. Stort tack för den supersnabba leveransen. Jag har dock ett litet förslag. I kartongen med linsvätska låg det ett linsfodral. Ni skickade dessutom med 3 stycken linsfodral (jag beställde tre vätskor). Så nu har jag 6 fodral. Jag har redan ett lager av fodral hemma (även fast jag byter dom regelbundet). Mitt förslag är att man kan kryssa i om man inte vill ha linsfodralen. Blir en besparing både för miljön och för er. Tack och ha en bra dag." Jag fick svar dagen efter "Hej! Tack för att du kontaktar oss och tack för din feedback. Vad bra att du gör oss extra uppmärksam på det här. Jag håller med dig till fullo och kommer ta det vidare. Det är verkligen en toppenidé att man kan få välja om man önskar att extra etuier skickas med eller inte. Vi arbetar ständigt med att förbättra oss och uppskattar våra kunders feedback".
Ikea svarade att mitt förslag var bra och att dom skulle ha det i åtanke. Dom skrev också att även fast fatet ingick så skulle jag ha fått lämna det i varuhuset. Att säga att jag kunde slänga det var inte alls deras policy.
Vi vägrar att skaffa en hurts till det nya kontoret. Skrivbordsmöbeln vi har nu är alldeles för stor. Vi har dock ett skrivbord över men det blir mycket mindre förvaring. Vi ska dock rensa och göra det bästa av förvaringen som redan står i tvrummet som alltså också ska bli kontor.

Reduce:
Hittills har 6651 saker lämnat det P:ska hemmet. Maken har rensat igenom några av sina tidningshögar. Garaget har också fått sig en rensning igen. Kontoret rensas och rensas och rensas ännu mer. Lite svårt att veta hur mycket man måste rensa bort när inte hyllan och skrivbordet står på plats så man kan flytta över sakerna.
30 bruksanvisningar lagt i återvinningen.
3 tidningar som hade gömt sig bland alla bruksansvisningar lagt i återvinningen.
17 tidningar som maken lagt i återvinningen.
19 plastfickor gett bort.
3 plastmappar gett bort.
6 skrivblock gett bort.
En chokladfontän ( 5 delar) gett bort.
1 set med trycka egna t-shirt tryck papper gett bort.
1 set med trycka egna låtsas tatueringar gett bort.
3 kuddar och 2 täcken gett bort.
9 saker har maken slängt på tippen (bland annat ett trasigt poolhus (en liten låda med tak som vi hade över pumpen) och en trasig hink).
20 ++ stenplattor som var trasiga men som en ville ha gett bort.

Summa: 119 saker.

Reuce:
Här är en bild på fyren som jag gjorde av krukor, gammal krackelerad färg och solcellslampor som jag skrev om förra veckan.

Recycle:
En massa saker till pappersåtervinningen, plasten har dock minskat något igen.

Rot:
Bara dom vanliga skalen och skrottarna.

In:
2 muminmuggar som jag fick av maken i bröllopsdagspresent. Han fick en flaska whisky av mig. Han samlar på whiskey och jag samlar på muminmuggar.
1 vispskål och en dubbelvisp till min gamla Bosch köpt på Erikshjälpen.


1 kommentar:

Esbe sa...

Snygg lösning för solcellslamporna! Kommer låna idén :) men eventuellt hitta på annat än fyrar! Toppenlösning!