Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 25 juli 2016

Insändare

Det var länge sen jag skrev en insändare nu. Förut skrev jag nästan hela tiden om vårdnadsbidraget (det infördes, tyvärr för sent för oss att kunna utnyttja), om avfallskvarnar (rören är så dåliga i min kommun att det är vattenläckor ett par gånger i månaden så går inte att installera avfallskvarn, byt alla rören så slipper kommunen läckorna och dom som vill kan skaffa avfallskvarn) och om soptömning. Det enda som ligger i våran tunna just nu (4 veckor efter senaste tömning) är en herrans massa bajspåsar efter Popcorn. Vi har tömning var 8:e vecka som är det minsta tömningsintervallet man kan ha. Vi vill ha tömning var 12:e vecka eller mer sällan. Finns i andra kommuner så varför inte i våran?
Koldioxutsläppen ökar. Isarna smälter. Medeltemperaturen på jorden ökar. Sopberget växer. Vissa tycker att det rör inte mig. Det jag gör hjälper ändå inte. Men även om man bara gör en liten sak så har man gjort något bra. Vi sopsorterar. Så pass bra att dom som hämtar avfallet brukar berömma oss för vi har så lite avfall. Vi har 1/4 full tunna som töms var 8:e vecka. Det är det lägsta antalet hämtningar som man kan ha. Vi vill ha mer sällan sophämtning men det får vi inte för kommunen. Kommunen verkar tycka att det inte är lika bra att vi är så bra på att sopsortera. Andra kommuner har så man kan välja sophämtning var 12:e eller till och med var 26:e vecka. Andra kommuner har så man kan dela tunna med grannen om båda är lika bra på att sopsortera. I X kommun är skillnaden mellan ett abonnemang med hämtning av avfallet var 4:e vecka och var 8:e vecka 150 kronor/år. Vi har dubbelt så få hämtningar men tjänar 150 kronor/år på det. Vi får alltså betala nästan lika mycket för hälften av arbetet. Vi färgsorterar inte, det är så lätt att svänga in på återvinningen när vi ska åka på andra ärenden. Färgsortering är bra så länge det är frivilligt. Om det får fler att sopsortera. Det vore intressant att veta. Snälla kommunen gör så att det lönar sig i plånboken att sopsortera! Snälla kommunen gör så att vi som har en halvfull tunna kan få avfallshämtning mer sällan! Om det lönade sig skulle fler sopsortera och sopberget skulle inte öka mer. Alla kan inte göra allt men alla kan göra något.
Nu är det bara att hoppas att den kommer in och att kommunen svarar. Sen vore det ju ännu bättre om dom kunde införa mer sällan tömningar också.