onsdag 25 maj 2016

Märkning

Vi har torrvaror i glasburkar i specieriskåpet. Det är rätt lätt att se vad som är i varje burk, trodde jag. Men en gång skulle L och hennes kompis baka sockerkaka (jag var inte hemma) och dom ringde mig hela tiden och frågade vad som var i vilken burk. Vilket är lite svårt att förklara när man inte är hemma och dom flesta burkarna ser likadana ut. På jobbet har vi en dymo (vi har en hemma med en billig sak som märker otroligt dåligt (den kan jag förresten kasta)) så jag funderade på om jag skulle skaffa en hem med. Problemet är bara tre: Ett jag vill inte ha fler saker jag vill ha mindre. Två: Remsorna som den skriver ut är gjorda i plast och vi plastbantar då kanske vi inte ska skaffa fler plastsaker. Tre: På baksidan av remsorna sitter en pappersremsa (den kan man i och för sig slänga i återvinningen) men när vi inte vill ha textremsan längre så måste den slängas i soporna. Sen kan jag lägga till en fyra också: Den kostar en del.
Så jag tänkte vidare. Svart tavelfärg kanske? (Lånad bild). Problemet där är inte så många. Det är en förbrukningsvara så blir inte en sak som står. När den är slut slänger man hela burken i återvinningen. Är i och för sig en plastburk och vi försöker undvika plastförpackningar. Kritorna däremot som man skriver med måste slängas när dom är för små för att kunna skrivas med. Sen går inte färgen att få bort. Alltså inte kritfärgen den suddar man bara ut och skriver nytt utan den svarta tavelfärgen. Har du målat dit den försvinner den inte. Hur märker ni era saker? Märker ni dom alls?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Granit har en t´penna svart eller vit..som man kan skriva direkt på glas ,plast o sen bara diska bort.mvh Pia

Monica sa...

Målartejp, går att skriva på, är av papper ...

Anonym sa...

Hej!

Jag har klippt ut en papperslapp vad det är för något från den förpackningen det låg i från början tex potatismjöl och tejpat fast på locket på glasburken. Det sitter faktiskt ganska bra och tejp har man ju hemma. Om det inte har fungerat har jag tagit pappersetiketter typ frysetiketter och klistrat på.
Alternativ 3 är ju märkpenna som jag hade till barnens leksaker när de var små. Men det har jag inte provat på burkarna.
MVH EJA

Anonym sa...

Det fina dymoremsor som är av papper

PJAK sa...

Brunt snore och papperslappar. De flesta burkar har ju hals. Gör ett litet hål I hörnen och knyt fast etiketten med snöret. Bara att byta etikett när den blir dålig eller man byter innehåll. Nedbrytningsbart är det också ;)

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...