Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 18 april 2016

Veckans zero waste

Refuce:
Tackade nej till en helårs prenumeration av Min häst och ett örngott med Mulle på av försäljaren som ringde.

Reduce:
Innan den här veckans utsaker är räknade så har det hittills försvunnit ut 3021 saker 2016 från det P:ska hemmet. Det känns helt overkligt att vi har så mycket saker som vi inte ens behöver ha/saknar när vi gjort oss av med dom. Känns ännu mer overkligt med tanke på att vi gjorde oss av med över 6000 saker 2015 och att vi rensat ut saker redan före det också. Inte i lika stor utsträckning men ändå. Målet med minst 7000 saker ut 2016 verkar fortfarande uppnåeligt.
15 av S pennor skickade till Terracycle (hade som tur var inte skickat iväg dom andra när jag fick syn på S pennhög och rensade bort dom som inte gick).
2 pastaburkar gett bort.
1 bokhylla gett bort.
157 serietidningar sen jag var liten lagt i pappersåtervinningen (ungefär 3/4 delar av alla tidningar så sparade några).
En hatthylla såld (köpte en tamburmajor så inget ut).

Summa: 175 saker.

Reuce:
Ställde ner den stora förvaringen som vi köpte begagnad i lek/gäst/barrummet och ställde alla spel i den. Köpte en mindre av samma modell (också begagnad) som vi ställde i hallen. Dom både Trofasthyllorna som vi hade i lekrummet är ute till försäljning och tingade så jag hoppas vi blir av med dom den här veckan.
Spegeln som satt på toaletten satte vi i hallen. På toaletten satte vi en spegel som maken ärvt som bara legat.

Recycle:
Fortfarande ungefär lika mycket återvinning. Något mindre hårdplast och mjukplast dock eftersom vi försöker låta bli att köpa inplastade saker.

Rot:
Inget förutom dom vanliga skalen och skrottarna. Vi löste potatisskalsproblemet genom att göra mer bakad potatis. L äter dom dock med skalen på.