Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 11 april 2016

Veckans zero waste

Refuce:
Mailade kommunen och frågade om vi kunde göra om autogirot på soporna till e-faktura eller om vi kunde slippa papprena som kommer var tredje månad på annat vis. Operation minska papper är inlett.

Reduce:
Vi håller på och ska göra en omförflyttning av lite rum här. Det kommer säkert inte hända närmaste året men jag som gillar att vara ute i god tid har redan börjat förbereda genom att försöka minska ner antalet pärmar på kontoret. Den ena omförflyttning är nämligen att vi har kommit på att det är onödigt att ha två kontor. Även om makens lilla skrivbordshörna är så liten att det inte kallas kontor. Två skrivbord är det i alla fall. Vilket i framtiden ska minskas ner till ett.
20 nästan oanvända gatukritor och 1 ask som dom låg i gett till skolans ena fritidshem.
2 pärmar gett till Erikshjälpen.
50 ++ papper från två pärmar lagt i återvinningen/eldat. Pappren jag sparade satte jag in i pärmar som vi redan hade.
1 FASS från 1998 slängt. Böcker kan tyvärr inte återvinnas.
86 pennor av olika slag skickat till Terracycle.
50 ++ gem lagt i metallåtervinningen (den som är på tippen).
1 keyboard som L fick när hon var liten men aldrig spelat på gett till Erikshjälpen.
1 matberedare lagt i elektronikåtervinningen. När jag vispade äggvitor till en cheesecake hostade den till och dog. Maken försökte återuppliva den men den gick inte.
7 tillbehör till matberedaren slängt.
10 spel gett till sjukhusclownerna som ska ge dom vidare till barnavdelningen/mottagningen på stora stadens sjukhus. Ska man räkna varje del i spelet så försvann minst femhundra saker ut.
2 av L:s strumpor och 1 av mina trosor gett till Röda korsets deponi (dom hade mer hål än plagg).
Fyra burkar gett till Erikshjälpen (en burk med trevåningar in så 3 ut).

Summa: 235 saker.Reuce:
Målade om hall-lamporna svarta.
Mailade Hasbro och frågade om dom har kroppsdelar som reservdelar till spelet operation. När L och jag rensade igenom alla spel för att kunna ge en hög till stora stadens sjukhus barnavdelning så märkte vi att alla kroppsdelar i spelet var borta. Synd att slänga ett helt spel bara för att det fattas några delar (som tyvärr är avgörande för om man kan spela eller inte).


Recycle:
Det enda sminket jag använder är mascara. Bea som skrivit zero waste home gör egen mascara för att slippa avfall. Så jag har automatiskt trott att den tomma mascaran ska slängas i soporna. Men när jag sökte på det så upptäckte jag att den ska slängas i plaståtervinningen. Jag som funderade på om jag skulle leta reda på något sminkföretag som tar tillbaka tomma mascaror som Amy som skrivit zero waste lifestyle gör.
Skrev till Dolce gusto och frågade om dom ska införa återvinning av sina kaffekapslar som Tassimo gör. Vilket dom inte hade tänkt göra. Dom gav tipset att jag skulle peta upp kapslarna och skölja ur dom och sen lägga dom i återvinningen.
Tagit kontakt med två stycken som har egna höns om att jag vill börja köpa ägg regelbundet av dom. Förhoppningsvis kan jag lämna dom tomma kartongerna till dom. Äggen är då närproducerade.
Skrev till Plantagen och frågade om man kan lämna in tomma krukor dit. Man kunde bara lämna in blåa krukor som var märkta med pant. Blir till att odla allt själv från frön för att slippa alla dessa jä**a krukor.

Rot:
Rosorna jag fick av Plantagen när jag fyllde år.

1 kommentar:

Minimalisterna sa...

Vet inte om du redan läser vår blogg men låter som du skulle kunna hitta mycket inspiration i den annars för likasinnade:
www.minimalisterna.se