Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 13 april 2016

Veckans sparade pengar

En lista där vi konsumerat en del. Anledningarna till att jag började jobba 63 % mer var: Ett: Att vi skulle betala av alla JAKlån och på sikt även huslånen. Två: Att vi skulle renovera huset. Tre: Att vi ska investera i något än så länge hemligt som ska generera inkomst när vi slutar jobba innan pension och efter vi pensionerats.

1 Fick kefirgryn gratis. Jag hade kefirgryn för ett tag sedan men slutade med dom då det bara var jag som drack och jag tröttnade efter ett tag.

2 Beställde L:s avslutningspresent (hon slutar 6:an). Hon läser inte så kan avslöja att hon och troligtvis jag (två personer) ska få träffa delfinerna på Kolmården. Jag gjorde köpet via Refunder och får tillbaka 3,5 %.

3 Jag skrev in en kod från Mecenat och fick 10 % rabatt.

4 Jag gjorde köpet utan presentbox. Jag har sparat boxarna sen maken fick sina två upplevelser.

5 Skrivit om ett av huslånen. Gamla räntan var 2,87 % nya räntan blev 2,01%.

6 Maken har 15 dagars handlat på Willys. Skulle ha varit ICA men L var på travet och Willys ligger nästan bredvid. Det gick på 846,51 kronor.
7 Han köpte då bland annat gratis Findus färdigrätt (inte så zero waste), pålägg och quorn. Det här var sista köpet vi gjorde av Findus. Vi kommer nu att börja bojkotta dom. Dom ska nämligen flytta till Tyskland. Det blir mer lönsamt än att vara kvar i Sverige. En massa jobb kommer att försvinna och dom säger att det blir mer miljövänligt. Hur det kan bli mer miljövänligt med fler transporter. Dom ska nämligen fortfarande använda svenska råvaror som ska fraktas till Tyskland där dom ska packas och lagas till för att sen fraktas tillbaka till Sverige där dom ska säljas. Jag hoppas att deras miljöcertifiering försvinner.

8 Målade hall-lamporna svarta med färg vi hade hemma.

9 Nya köksluckor är beställda. Härjedalskök hade en kampanj där man fick alla lådor gratis fram till den 10 april. Så lådorna byts ut helt men alla andra stommar ska vara kvar.

10 Vi fick även 10 % rabatt eftersom vi har ett väldigt stort kök där luckorna var lika många som två ordinarie kök.

11 Det kommer en snickare och ska montera köket men vi valde att ta ner dom gamla luckorna själva och göra oss av med dom. Innan tippen kommer dom läggas ut som skänkes. Sammanlagt på 9 - 11 så sparade vi ungefär 21.000 kronor.

12 Köpt nya sängar. Dom andra var 15 år gamla och vi får väldigt ont i ryggen av dom + sover dåligt. Sängarna köpte vi med sparade pengar. Vi köpte dom på rea och fick hemkörning och montering gratis + att vi prutade ner dom en bit. Sammanlagt sparade vi 10.000 kronor. Visst vi skulle sparat mer om vi inte köpt sängar och luckor men en av anledningarna till att jag började jobba mer var att vi skulle renovera huset.

13 Lagat en av L:s toppar.

14 La in en gratis säljannons i den lokala tidningen.

Inga kommentarer: