Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 3 april 2016

Utlottning - Rensa ut och lev lättare bok

Det här är inlägg 2500 så då passar det bra med en utlottning. Eftersom så många ville vinna Rensa ut och lev lättare så har jag köpt en till sån bok som jag nu lottar ut.
Förra året körde jag med en utrensning/vecka. Jag gick efter boken Rensa ut och lev lättare en smart guide till ordning hemma av Eva Maria Karlander. (lånad bild). Boken tar upp ett område varje vecka. Områdena skrev jag om i min blogg förra året veckan efter jag rensat igenom det. Det var 47 olika veckoteman och 5 veckors semester där man skulle tänka igenom vissa saker. Boken innehåller även en intervju med en psykolog som är specialiserad på samlarbeteende och en en yoga-instruktör som sålde alla sina saker för att leva ett lättare liv.
För chans att vinna boken kommentera med ditt bästa spartips eller utrensningstips. Jag gillar båda dom områdena lika mycket. Utrensningen får gärna vara med fokus på fotoalbum relaterat till mitt föregående inlägg. Jag drar en vinnare om 3 veckor den 24 april. Länka gärna till tävlingen i din blogg om du har någon.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Millan i skåne: Mitt bästa spartips är att handla mat på morgonen eller tidig förmiddag. I de butiker som jag handlar finns det då ofta många varor med kort datum.

Anna sa...

Ett roligt, lite annorlunda, spartips; spara alla kontanter som dyker upp i fickor, i bilen med mera. Samla på ett ställe och gör något roligt för pengarna!

Anonym sa...

Vi byter tjänster med grannarna & goda vänner,hjälper varandra med det vi kan & de inte hinner eller kan.Tjänar mycket på detta.
Vi byter kläder,växter,ägg,sylt,bär,växter,fröer,böcker,tidningar osv med varandra,har även loppis på sånt vi sorterar bort,Toppen & kul att göra tillsammans.
Lagar mat & bakar på sånt som redan finns hemma,kylskåps & skafferirensning.Återbrukar mycket på olika vis & köper det mesta på loppis
Samåker mkt till affärer,kollar då alltid efter rabattkuponger & varor där datumet strax går ut...Ja detta var inga nya ideer för dig,men ville jättegärna vara med på utlottningen <3
Du har en inspirerande & bra blogg ! Hälsningar från Caroline

Anonym sa...

Hej!

Vi har 5 barn, och har gjort 1 fotoalbum var åt dem. De har även varsin "Min första bok" med minnen och foton. Vi har märkt nu när 2 av dem har fått egna barn, att det är väldigt roligt för dem att jämföra utseende, intressen och annat. Barnbarnen tycker att det är jätteroligt att titta i album, blir kanske på ett annat sätt än i datorer som de är vana vid själva. Det är bara ett litet tips. Själva har vi sparat några fotoalbum med särskilda bilder på barnen och andra äldre släktingar o.s.v. Men numera blir det bara i mappar i datorn. Jag tycker själv inte att det är lika roligt som att bläddra i gamla fotoalbum.
Vi har även använt bilder att göra collage till födelsedagar och annat istället för att kasta dem, det är ju också en utrensning.
Spartips: Jag gillar att odla och grodda och har alltid något på gång. Chili, paprika, tomater har jag satt nu. Broccoligroddar och krasse finns alltid i fönstret.
Jag undrar har du satt "ätbara blommor" någon gång?

Hälsningar EJA

Therese sa...

Att äta upp allt i frys och skafferi emellanåt.
Göra matsedel efter vad som finns och inte efter lust! Genom att googla ingredienserna man har kan man få idéer och nya recept.

MiaHB sa...

Mitt bästa utrensningstips är att tänka efter, eller kanske främst känna efter, om saken i fråga ger glädje och positiv energi eller tynger ner ditt sinne eller hem. Kanske är det en prydnadssak du suckar över inombords eller en kofta du känner dig fin och tillfreds i? Lita på känslan!