Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 3 april 2016

Pennor, gem och fotoalbum

Vi har hur mycket pennor som helst men det är aldrig någon som funkar när man behöver en. Frustrerande och irriterande. Jag vill helst inte slänga pennorna heller eftersom dom ska slängas i soporna. Jag har gått med i Terracycle men dom tar bara emot minst ett kilo pennor. Helst ska man samla för ett företag också.

Nu har jag skaffat tre stycken ballograf pennor från Penstore. Där jag också lånat bilden. Jag har även köpt patroner för att kunna fylla på pennorna när dom är slut. Fodralet patronen ligger i är hårdplast så det ena som behöver slängas då är den tomma lilla patronen och inte hela pennan. Inte helt optimalt men så länge som man inte får skicka in mindre mängder till Terracycle ett bättre alternativ än att slänga hela pennan. I och för sig kan man spara alla tomma pennor tills man har ett kilo liggande. En penna väger ungefär 10 gram så 100 pennor.
En annan sak som vi har massor av är gem. Gem kan slängas i metallåtervinningen på tippen där dom blir till nya metallsaker och det är ju bra.
Fotoalbum är en annan sak som vi har massor av. Vi har två bokhyllor på kontoret. 2 av hyllplanen är fulla med fotoalbum. Då tar vi bara digitala kort sen flera år som vi lägger in på cdskiva. När pappa dog i somras så blev S manisk på att föra över alla foton i pärmarna till data. Så hon tog kort på alla sidor och dom ligger nu på en extern hårddisk. Nu funderar jag på om vi ska slänga alla album och bara ha korten på hårddisken? Vi tittar nästan aldrig i fotoalbumen. Jag har inte gjort det på säkert 10 år när jag satte in dom sista bilderna. Ligger dom på en skiva så kanske man tittar på den istället för att titta på film eller TV? Fast då kan man skrota skärmen helt och titta direkt i albumet om man har det kvar? Vad tycker ni kära läsare? Hur har ni gjort?

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Jag tog ur alla mina foton o rensade de...sparade de finaste ..gav bort en del till vänner dår de var med på bilderna och la bilderna från ett helt skåp med fotoalbum i några fina kartonger..Mvh Pia