Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 5 april 2016

Kaffekapslar

Jag har hela tiden tänkt att jag ska minska våra sopor. Helst till noll och ingenting men det funkar inte när man har en hund och det blir bajspåsar efter henne. Enligt zero waste böckerna ska man kolla igenom vad man slänger och spara soporna i en vecka för att senare gå igenom dom. Något som jag inte har gjort. Jag har försökt skriva soplistor men det brukar bara vara jag som skriver. Så nu tänkte jag tackla soporna genom att jag kollar vad vi slängt (direkt efter någon slängt det) och tar då reda på hur jag ska göra för att vi ska sluta slänga det. M var här igår och han slänger snorpapper och lite vanliga förpackningar i soporna (lathet eller för att retas vet jag inte). Jag brukar fiska upp det som går men ibland vill jag inte hålla på och rota. Sen ligger det damm, hö och smuts efter att jag sopade igår. Jag dammsuger en gång i veckan och sopar några gånger i veckan. Damm innehåller kemikalier så det ska slängas. Det ligger även en kaffekapsel där. Vi har en dolce gusto maskin. Vi dricker väldigt sällan kaffe från kapselmaskinen. Oftast gör vi kaffe i kaffepressen. Det här var maken som drack en snabb kopp innan jobbet igår. En kapselmaskin är en onödig pryl men en pryl som vi vill ha kvar. Just nu i alla fall. Tassimo samarbetar med Terracycle så jag har mailat Dolce gusto och frågat om dom kan tänka sig införa någon form av återvinning av sina kapslar. Om dom svarar blank nej ska vi överväga att skaffa en Tassimo istället (om vi hittar en begagnad).

Kaffekapslar
Vilka onödiga förpackningar tycker du borde förbjudas?
Publicerat av KIT den 29 februari 2016
Jag använder mascara varje dag (den enda sminket jag använder). Jag har trott att den tomma mascaran ska slängas i soporna. Det ska den inte. Den ska slängas i plaståtervinningen.

Inga kommentarer: