Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 14 mars 2016

Veckans zero waste

Refuse:
Tog inte sjalen som delades ut av läkemedelsbolaget som pratade på jobbet (jag använder inte sjal och har redan massor).
Skickade inte efter en gratis Fichermans friend mössa till maken (han har redan massor med mössor).

Reduce:
Jag har haft swap-in igen. Jättekul den här gången också. Det som inte blev bytt gav vi bort så sakerna försvann ut ändå. Vi skulle ha fem saker var men jag hade fler. Maken har släppt på sin filmsamling. Filmerna han vill se kan han se via Netflix säger han. Hela samlingen försvann inte ut men en del. Veckans uppdrag hos förvaringsdrottningen gjorde också att det försvann ut en hög med grejer.
7 böcker gett till Erikshjälpen.
2 böcker gett bort via Bookmoch.
25 dvd barn filmer gett barnavdelningen på stora stadens sjukhus.
28 dvd filmer sålt.
6 Buddhor gett till Erikshjälpen.
1 tårtfat bytt bort.
1 vas bytt bort.
1 ljusstake bytt bort.
1 lökgömma bytt bort.
1 vitlöksgömma bytt bort.
1 skål bytt bort.
2 kokböcker bytt bort.
4 påsar kristalljord bytt bort.
20 videofilmer slängt.
1 lampskärm med 1 lamphållare slängt i elektronikåtervinningen/soporna.
17 disketter slängt. Vi har ingen diskettskrivare längre.
2 av L:s strumpor som hade mer hål än strumpa gett till Röda korsets deponi.
6 sidenblomsrosor slängt. Jag vann ett rosarium på Tradera. När det kom fram var rosorna i det sönder. Vi hade en bukett med små gula rosor som jag satte i rosariet (jag fick klippa av dom). Rosorna var för små så jag köpte en bukett med större sidenblomsrosor. Dom små gula var då så korta att dom inte gick att använda någon annanstans.
2 kaktusar från kaktusakvariet lagt i komposten. Båda hade ruttnat och där akvariet stod står numera rosariet.
93 saker utrensade från kökslådorna och gett till Erikshjälpen, lagt i återvinningen, slängt. Se här för exakt lista.
1 pianopalls duk gett bort. Min kompis och jag böt pianopall för ett tag sedan. Jag behöll duken men den var för liten för den nya pianopallen så nu fick hon duken också.

Summa: 223 saker.

Reuce:
Lampan i omklädningsrummet gick sönder. Vi tog lampan som satt på toaletten och satte i omklädningsrummet. På toaletten satte vi en lampa (som egentligen är en sänglampa) som jag önskade mig och fick i present för kanske 2 år sen (makens startsträcka är väldigt lång, just i det här fallet var det bra). Den var tänkt att den skulle sitta på toaletten men har bara legat i makens att göra hög sen jag fick den.
Swap-inet är en form av reuce. Vi byter begagnade saker med varandra. Jag böt till mig ett olje/vinägerset. En ljusstake. Bokstäver i trä som bildar ordet hopp. Två coca cola burkar. En som ser ut som en sparbössa och en som ser ut som en spaghettiburk. Funderar på om jag ska ge bort dom till en cola älskare i familjen som present.

Recycle:
Jag tittade igenom hård- och mjukplast den här veckan igen. Förra gången jag tittade igenom det var det en påse mjukplast och en full tunna med hårdplast. Den här veckan var det en påse full med mjukplast men 3/4 tunna med hårdplast. Så länge som vi håller på och rensar och rensar och rensar så kommer både återvinningen och soporna att vara mer fulla än när vi har rensat helt klart. Så får stå ut med en del sopor och återvinning ett tag till.

Rot:
2 kaktusar från kaktusakvariet. En bukett tulpaner som jag fick av M. Några av blommorna i en bukett som L fick när hon fyllde.


Inga kommentarer: