Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 31 mars 2016

Presenter

Jag har skrivit om det här förut men värt att skrivas om igen. Jag gillar att vara ute i god tid med presenter och julklappar. Helst flera månader innan ska presenten/klappen vara klar. Ibland funkar inte det. T ex när man vill ge mat. Inte så kul kanske att köpa en ost eller baka ett bröd flera månader innan. I och för sig blir osten lagrad. Vi har provat det fungerade jättebra. Men det är en annan historia. Varje år vill i alla fall jag överträffa mig själv från året innan. Jag har några "regler" som jag försöker följa.
Ett: Presenten ska inte vara en sak. Helst ska det vara upplevelser eller mat. Vi har tillräckligt med saker och det har dom flesta som vi ger till också.
Två: Om det ska vara en sak ska det helst vara en begagnad sak. Bättre för miljön då inte en sak behöver nyproduceras för du köpte den. Bättre ur zero waste synpunkt då begagnade saker oftast inte har en massa förpackning runt sig. Bättre för plånboken då begagnade saker brukar kosta mindre än nya. Beror i och för sig på vad det är för sak.
Tre: Som i fallet med M:s present i år så köper jag nya men då jämför jag priser innan.
Jag delar upp året i 4 delar. I början av varje del ska alla presenter vara köpa. Helst. Julklappar sprider jag ut över hela året men brukar dra igång på allvar efter sommaren. Det för att fördelar kostnaderna av klapparna över en större del av året än bara runt jul. Första delen är januari - mars. Där ska alla presenter vara klara i januari. April - juni är nästa del, där ska alla vara klara i april. Juli - september. Oktober - december. Nu i april - juni har vi 4 födelsedagar, två morsdag och en avslutning. Två avslutningar men S är redan färdig för länge sen =). M:s present är också klar. Vilket gör att 6 presenter ska köpas. Vissa får fler presenter än en men jag räknar 6 stycken ändå. Jag vet mer eller mindre vad alla ska få redan. Jag har slängt ut lite frågor och lite krokar här och där men om allt går i lås kommer presenterna överträffa dom från förra året. Och inga saker alls. =) Ur zero waste synpunkt så blir det bara saker till återvinningen och inget skräp att slänga heller. =) Jag måste tyvärr vara lite kryptisk då flera av mottagarna av presenterna läser min blogg. Så mycket kan jag avslöja att två av presenterna är upplevelser. Två är mat. Dom sista två är varken det ena eller det andra men ingen sak ändå. Fortsättning följer när alla har fått sina presenter.