Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 15 februari 2016

Veckans zero waste

Refuse:
Jag har en kryddhylla, den vill jag ta bort.
Kryddorna ligger i en hemgjord (av maken) kryddlåda i en låda. Alla kryddor fick inte plats där så jag ville ha en kryddhylla som man sätter inne i skåpet för att få plats med dom kryddorna som fortfarande står i kryddhyllan. Men så fick jag för mig att rensa igenom kryddlådan. Några av kryddorna hade gått ut och några som vi aldrig använder (oöppnade, varför har vi köpt dom? 3 koriander som var oöppnade hade vi t ex) gjorde jag mig av med. Efter det fick alla kryddor plats. Det blev till och med fack över.
Jag ger alltid bort presenter på alla hjärtans dag. Jag brukar göra det på påsk också istället för godis men i år blir det godis i äggen för att dra ner på antalet ingrejer. I år på alla hjärtans dag hade jag dragit ner på antalet saker också. L fick en twister (en ungefär som locktång som flätar håret). Maken fick en whiskey. M fick öl till sin ölmaskin. S fick ett Thomas Sabo armband. Mamma fick choklad från chokladfabriken.

Reduce:
När jag skulle pynta till alla hjärtans dag passade jag på att rensa ut lite av det lilla pyntet vi hade. Kompisarna som skulle hämta grejerna som dom tingat som var det enda som var kvar i bastun har äntligen varit här så bastun är numera helt tom. =) (ingen av dom sa tack fast dom åkte härifrån med bilen full. Note till mig själv ge aldrig mer till dom, jag är allergisk mot människor som inte säger tack). Nu ska hyllorna utanför matkällaren och dom få grejerna där rensas bort/flyttas. Efter det är fem förråd nere i tre. Jag har även rensat igenom alla mössor, vantar och annat i hallens alla lådor.
9 banankartonger (tomma) gett bort.
1 låda som elgrejerna låg i gett bort.
1 strömbrytare lagd i elektronikåtervinningen.
2 dimrar lagt i elektronikåtervinningen.
1 rörelsesensor lagt i elektronikåtervinningen.
2 kokböcker gett till Erikshjälpen.
3 spel gett till Erikshjälpen.
4 gamla alla hjärtans dags kort som jag gjort lagt i återvinningen.
11 hjärtan i trolldeg som jag och barnen P gjort lagt i komposten.
1 yogamatta gett bort.
1 tvättkorg gett bort (jag köpte en ny gratis på IKEA så inget ut).
3 jackor som L vuxit ur gett bort.
3 plastbackar gett bort.
1 kasse med galgar gett bort (mindre kläder = mindre saker att hänga upp dom med) 10 +.
1 kasse full med pappersmuggar och papperstallrikar gett bort. Vi hade några i husvagnen och fick ärva massor efter svärmor när dom slutade med sitt land. Vi använder inte engångartiklar (mer än toapapper) och dom har stått här i flera år nu. 100 ++
1 tidningskorg gett bort.
6 pärmar gett bort.
1 lampa gett bort.
1 kruka med en krukväxt i och 1 krukfat gett bort.
1 skål gett bort.
5 hundsaker gett bort.
1 silverarmband som var för litet för L gett bort.
4 oöppnade påsar med Pedigree hundmat gett bort.
1 oöppnad experiment låda till barn (köpt på loppis i somras - ett exempel på att man inte ska göra spontana köp) gett bort.
12 (par räknas som en) vantar, mössor och halsdukar gett till Myrorna.
8 slitna vantar, mössor och luvor till vilken jacka? gett till Röda korsets deponi.
2 väskor gett till Myrorna.
12 skovårdssaker slängt (torkade skoputser, torkade och utrunna skooljor, torkdukar och borstar (hade fyra av varje sort och behöver bara en), udda sparade skosnören, lådor som var fulla med den utrunna oljan).
6 utgångna kryddor hällt i komposten och lagt burken i återvinningen. Det var kryddor som vi knappt använt så tror inte det kommer in några nya av den sorten heller.
3 kryddor (oöppnade) gett bort.
2 böcker gett bort via Bookmooch (en till USA och en till Japan).
2 jackor (mina kommunjackor, en vinter och en sommar) lämnat tillbaka till gamla jobbet. Hittade dom när jag rensade hallen (hade glömt att jag hade dom).
13 gamla blompinnar eldat upp (vi använder aldrig blompinnar och om vi skulle behöva det finns det pinnar i naturen).
1 klädställning gett bort (jag hade två och hängde maskeradkläderna på, den andra har jag redan gett bort).
3 solfjädrar (den ena 1 meter stor) som hängde på väggen i S rum som hon inte ville ha kvar gett bort.
1 stringhylla med ett hyllplan bytt bort.3 delar.

Summa: 241 saker.


Reuce:
Vi brukar göra om saker hela tiden men den här veckan har vi inte gjort om något. Maken har inte mått bra så han har mest tagit det lugnt efter jobbet. Det brukar vara jag som kommer med idéerna och maken som kommer på hus vi ska göra och genomför det hela.

Recycle:
Kartonger var det dags att utvärdera den här veckan. Sist var det en pappkasse full med kartonger. Nu är pappkassen bytt mot en stor kartong istället. Den var nästan full så ungefär lika mycket kartonger som förra gången jag kollade igenom det.

Rot:
1 tulpanbukett jag fick av svärmor. Rosorna från buketten jag fick av M för 3 veckor sedan.1 kommentar:

Anonym sa...

Så otacksamt av de som fick en massa av dig!
Jag hade själv blivit besviken.
/Tina