Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 4 januari 2016

Veckans zero waste

Veckans ut är omgjort till veckans zero waste. I alla fall ett tag. Jag kanske går tillbaka till veckans ut efter ett tag igen.

Refuse:
Skrev till Viasat och bad om att få autogiro pappret som vi får varje månad på mail istället för papper. Gjorde om Vattenfalls autogiro till e-faktura. Gjorde om Volvofakturan till e-faktura.

Reduse:
1 klädställning sålt.
S har sålt 7 hårgrejer, 1 par skor och 12 böcker.
Alla papper är genomrensade. 2011 är uppeldade (100++ papper).
Gett bort 2 paket med rökelse, 10 ++ galgar och 1 pärm.
Gett 9 glas, 6 krukor, 6 äggkoppar (6 "nya" äggkoppar in så räknas inte), en ram, 12 par skor och               stövlar och en Lego ninjago spelplan till en hjälpgrupp.
2 väskor gett till Röda korsets deponi.

Summa: 157 saker.

Reuse:
Gjort bonusmat av julmatsresterna. Pytt i panna, Stroganoff och skink och ostsås t ex. Använde                     silikonformar när jag gjorde muffins. Gjorde efterrätten på nyår av skumtomtar, ischoklad och grädde som var kvar en jul. Använde tygservetter på nyår. Sparade kronorna som var i party crackerna för att ha på nyår nästa år.

Recycle:
Här tänkte jag väga en viss kategori återvinning varje vecka. Målet är ju att minska även återvinningen. När alla grupper är vägde väger jag första gruppen igen för att se om vi lyckats minska ner den. Först ut är plast. Både mjukplast och hårdplast. Plast är det materialet som man helst ska undvika helt, både som material i saker och i förpackningar. Plasten valde jag att inte väga. Det var 2 påsar med mjukplast och en tunna full med hårdplast. Kanske fel tidpunkt att börja eftersom det blir mer skräp och återvinning efter jul och nyår.


Rot:
La en krukväxt som vi inte ville ha kvar i komposten.


1 kommentar:

Anonym sa...

Så skönt att se att du börjat att jobba, man kan ju inte leva på gratissaker hela livet.