onsdag 20 januari 2016

Veckans sparade pengar

Veckans sparade pengar inlägg blir kortare och kortare. Så pass korta att jag funderar på att skrota dom helt. Listan gör jämt för att spara pengar gör vi dock fortfarande och jämt. Några exempel från den listan.. Nu när det är snö går L till skolan varje dag istället för att cykla. Vi kokar allt vatten när vi ska koka saker i vattenkokaren. Vi häller allt vatten som blir över från vattenkokare och vattenskålar (t ex) i vattenkannan och vattnar med. Både jag och maken har med matlåda till jobbet nästan varje dag. Jag har varje dag, maken har turen att bli bjuden på lunch ibland i jobbet. Han har även lunchdater ibland. Ytterst sällan båda dom två. Jag hänger all tvätt (vi äger inte ens någon torktumlare). Drar ner alla rullgardiner som går för extra isolering och svär över maken som fortfarande inte satt upp rullgardinerna i vardagsrummet. Jag böt till mig dom för snart ett år sen. Vi lagar praktiskt taget all mat från grunden. Bakar kan jag erkänna att jag inte gjort på länge. Bakmaskinen är min bästa vän men L gillar inte bakmaskinsbröd så det blir en del köpebröd just nu.
Här kommer den extremt (jag skäms) korta listan. Skärpning tack!

1 Bytt till mig en klase bananer.

2 Eldat kalla dagar (läs alla dagar).

3 Inte köpt något när jag jobbat.

4 Sålt saker för 40 kronor.

5 Fick 404 kronor för maskerad-luciakläderna jag lämnade in innan jul. 40 % av försäljningsvärdet. Är ledig på fredag då tänkte jag lämna in fler maskeradkläder.

6 Förutom 3 liter mjölk har vaken jag eller maken handlat något alls sen förra listan.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...