Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 27 november 2015

Black friday gör mig trotsig och trött

Idag är det black friday om det har gått någon förbi. Lite svårt att missa det dock. Min mailkorg var överfull med mail från företag som körde med black friday rea. Jag som är emot konsumtionshetsen och inte tycker vi behöver ha en shoppa mer dag avslutade alla prenumerationer på alla företag som skickade black friday mail till mig.
Här är en jättebra bild som handlar om konsumtion. Den är gjord av Ulrika Freya Neldorin och är gjord till en utställning på Karlstads bibliotek om att minska avfallet. Bilden är lånad och Ulrika vill gärna att bilden sprids. Fast jag får erkänna att jag också handlat lite. Inte på rea och inte för det är black friday. L skulle till tandläkaren (inga hål) som tyckte att L skulle börja med flour igen. Så jag köpte en flaska Flux till henne och en flaska till mig (min börjar ta slut). Tandläkaren ligger i byn bredvid vår, i samma by som det ekologiska konditoriet ligger. Så vi svängde in och köpte en saffranslängd som vi bjöd mamma på. Vi köpte en kasse med fryst matbröd för 40 kronor också. Man får plocka en plastkasse så full man vill och betalar bara 40 kronor. Det som inte är bra med det ekologiska konditoriet är att dom packar sitt bröd i plastpåsar. Det frysta brödet kan jag förstå men inte det färska. Något som jag påpekade. När det landar post hos familjen P så kör jag med refuse. Om det är en adresserad reklam eller en katalog eller välgörenhet eller något annat som går att avslutas så mailar jag direkt och avslutar. Företagen hittills har blivit tacksamma för att jag skriver. Dom förlorar ju på att skicka till kunder som bara slänger saken i soporna och inte beställer eller vad det nu är företaget vill att man ska göra.
Lite pyssel har det blivit med. 7 brödpåsar av kökshanddukar är sydda. Jag valde att inte sätta band i dom. Jag sätter dit en påsklämma istället. Det gör jag av två anledningar: Ett jag hade inga band. Två när man drar åt bandet blir det ett litet mellanrum där det kommer in luft vilket gör att brödet torkar eller får frysbränna lättare. Annars så rensar vi mest, både maken och jag. Tänk va skönt det ska bli när allt är färdigrensat. Blir det ens färdigrensat? Smaken ändrar sig ju. Storlekar med. Saker blir utslitna och behöver kanske bytas ut.
Jag har irriterat mig på alla plastkassar som ligger i pannrummet. Det är påsar som är för små för sopkorgen eller som det varit t ex pasta i. Påsar som vi lägger i pannrummet där vi har återvinningen för att ha till mjukplasten. Men så kom jag på det medans jag satt och sydde brödpåsar. Varför gör jag inte en påshållare? Vi har en som jag sytt förut i städskåpet. I den lägger vi alla påsar som ska användas som soppåsar. Så en påshållare är sydd till pannrummet. Nu ligger alla påsar i den istället för utspridda mellan kartongerna på hyllorna. Några av alla påsar slängde jag. Vi hade otroligt mycket sparade påsar. Det är mjukplasten som syns bredvid.

1 kommentar:

ANNA sa...

Jag använder alla såna där plastpåsar i konstig storlek och slår in sådant jag skicka med posten, sålda saker, Traderaauktioner osv. Ibland klipper jag upp påsar och gör flera paket av dem å ibland behövs hela med bara ett invik å lite tejp upptill. Jag gör samma sak med använda rena kartonger (inte mjölkpaket etc. men kanske glassburkar, lådan min hudcreme kommer i etc.)och med papperspåsar. Trasiga påsar funkar också finfint å används en sista gång som postemballage.