Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 1 juli 2015

Veckans sparade pengar

Som börjar med en punkt som jag glömde förra veckan. En kort lista, väldigt kort lista. Min älskade lilla pappa dog i måndags. Mamma hittade honom i sängen död på morgonen. Han var 68 år och fullt frisk. I och för sig en sådan död som man önskar alla, att bara få somna in i sömnen utan att märka något. Men så otroligt jobbigt. Jag gråter nästan hela tiden. Bara att gå upp på morgonen är en kamp. Att spara pengar, rensa och allt annat känns så fjuttigt.

1 Vi går på valpkurs via svenska kennelklubben. Det kostar 500 kronor/familj eller valp eller vad man ska säga. Alla andra som var där var en och en. Vi var där tre stycken (vi skulle ha varit fem men M vägrade och S orkade inte). Det var första gången, dom andra två gångerna var jag inte med. Andra gången var i onsdags efter begravningen och tredje gången var i måndags.

2 Gjort iste på hemodlad pepparmynta.

3 Köpt blandfärs på extrapris för 49,90. Vi brukar köpa ren nötfärs den kostade 59,90 på extrapris så den här gången valde vi den 10 kronor/kilo billigare blandfärsen. Så maten i familjen P har gått på mer än runt dom 1600 kronorna.
4 Istället för handbukett till begravningen köpte maken 10 rosor för 39 kronor.

5 Gett Skutt maskrosor och kirskål dom dagarna det inte regnat.
6 Köpt ett Malm sängbord till på kyrkans loppis. Det kostade också 100 kronor. Vi har alltså betalat 200 kronor för 2 sängbord och en sängram som i normala fall kostar 2993 kronor. En besparing på nästan 2800 kronor + det vi förhoppningsvis får när vi säljer våra gamla sängbord + att miljön tjänade på det genom att ingen ny sängstomme och inga nya sängbord behövde produceras.
7 Vann en havrelåda i en avslutad kampanj hos Lantmännen. 25 kronor för frakten fick jag betala för 1 paket havreflingor, 500 gram havrepasta, 750 gram havregryn, 550 gram havregröt och 1 liter havremjölk.
8 S och jag svängde in på Saltå kvarn på väg hem från begravningen (vi hade planerat in ett besök där senare i sommar så nu sparade vi in bensinen om vi bara hade åkt dit).

9 Beställt svärmors andra present och kommer då få ett nöjeshäfte som bland annat ger ett gratis inträde på tomteland dit vi ska i vinter (tradition).

10 Maken och L var på gratis konsert med Dolly Style.

11 Köpte inget när jag jobbade min sista kväll innan semestern.

12 Bunkrade upp med OB tamponger till S som hon ska ta med till USA i höst. Vid köp av tre paket fick man en gratis trosa från Pierre Robert (där jag lånat bilden). Man betalade bara frakten. Jag fick 2 par trosor gratis.

5 kommentarer:

Ida sa...

Jag beklagar verkligen er förlust!

Marika på Odlingspyssel sa...

Jag beklagar sorgen.

Carina sa...

Mina varmaste tankar till dig och din familj, beklagar sorgen. Följer din blogg men har sällan lämnat ngn kommentar- däremot tar jag till mig mycket av det du skriver, mycket klokt och mycket bra. Var rädd om dig! /Carina

Tina sa...

Beklagar sorgen!

Anonym sa...

Jag beklagar sorgen.
/Malin