Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 23 juni 2015

Matsedel och 15 dagars handlingen

Nu var det ett tag sen jag hade matsedel och handlingen. Maken och S handlade på Willys i söndags. Vi handlar numera två storhandlingar/månad och kompletterar med mjölk och frukt och grönt. Handlingen på Willys gick på 564,05 kronor. Det gör att maten i familjen P (med S hemma) har gått på 1654,74 kronor. Helt okey. Matsedeln är från när vi handlade tills vi ska storhandla nästa gång. Luncher äter vi det vi känner för eller rester. Vi äter alltid minst två grönsaker/rotfrukter till varje måltid. Ibland fler. L dricker alltid mjölk. Vi andra dricker oftast citronvatten.
Söndag: Lunch - Gulashsoppa. Kvällsmat - köttfärslimpa.
Måndag: Tonfisksås med pasta. Till lunch åt vi kinasås (hade i frysen, gjorde dubbel sats sist) och couscous.
Tisdag: Pölsa (kräver en liten extrahandling då pölsa nästan bara finns på en affär i hela stora staden) Till lunch åt vi spaghetti och köttfärssås (hade i frysen, gjorde dubbel sats sist).
Onsdag: Favoritsås
Torsdag: Pannkaka/crepe
Fredag: Taco
Lördag: Lunch - Minestrone. Middag - hemgjord kebab.
Söndag: Lunch - Ärtsoppa. Middag - Fläskytterfilé
Måndag: Maken fiskad fisk.
Tisdag: Stekt falukorv stuvade makaroner
Onsdag: Qourn
Torsdag: Ugnspannkaka
Fredag: Taco
Lördag: Lunch - Köttsoppa. Middag - hemgjord pizza.
Söndag: Lunch - italiensk soppa. Middag - Hawaii gryta.
Det som handlades på Willys var:
Spenat, kruksallad, tomater, gurka, isbergssallad, paprika: 102,28
Bananer, clementiner: 53,87
Morot: 16,90
Smörgåsrån: 22,0
Citron på flaska: 9,9
Mjölk, fil, yoghurt, creme fraische (hade en rabattkupong på 10 kronor för 3 fil/yoghurt från Arla): 102,6
Gulashsoppa, ärtsoppa (brukar jag koka själv men S ville ha arméns): 70,9
Ägg: 39,5
Grahamsmjöl, rågsikt (hade en smskupong på garantvara på 10 kronor), florsocker, socker, sirap: 70,7
Juice, jordgubbssylt: 55,6
Popcorn: 19,8
Summa:564,05
Vi har massor massor med matlådor i frysarna. Maken går snart på semester så till lunch vissa dagar kommer vi äta varsin matlåda för att bereda plats i frysarna till bärsäsongen drar igång och för att ladda upp med fräscha matlådor tills maken börjar jobba igen.
Igår drog kyrkans loppis igång och jag, S, L och Popcorn gick dit. Popcorn fick vänta utanför och vi gick in två och två så en var kvar ute med henne. Jag fyndade en del. Lite julklappar till L till exempel. S hittade en Puma träningströja som andas (hon och maken har/ska börja springa).

Inga kommentarer: