Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 2 maj 2015

Valborg och ogjort uppdrag

Valborg var trevlig. Vi hade en familj med kompisar här. Vi hade tänkt grilla (vilket vi gjorde under markisen i ösregn) och sen gå till brasan (vilket vi struntade i). L och småbarnen lekte (verkligen lekte) hela kvällen. Jag och mamman pratade. Papporna och storkillen såg på när hemmalaget spelade fotbollsmatch på datorn. Vi har som jag skrivit förut Viaplay. M ville ha allsvenskan som tillägg så han betalar för det. Vilket var tur igår. Sonen var rätt sur för han ville se den matchen live och inte följa med till oss. Nu fick han se matchen och god mat så han var väldigt nöjd ändå.
Vi bjöd på potatisgratäng, korv, hamburgare, Jensens revbensspjäll (köpt på extrapris på extrahandlingen på M:s affär) och kebabspett (se föregående parentes). Till efterrätt blev det kaffe, glass, maränger, chokladsås, kolasås och strössel.
Igår var det dags att plocka första knappen ur burken och göra uppdrag nummer ett. L lekte dock med två kompisar (verkligen lekte) hela dagen. Tiden för inlämning var 16.00 - 18.00 så det blev jag som fick rensa och märka och jag och M som åkte och lämnade. Jag hade hoppats på en hel hög med utrensade grejer från L:s rum också men det blev det alltså inga alls.
Idag plockades knapp nummer två ur burken och uppdrag nummer två utfördes. Ett besök på kyrkans loppis. Inte sommarloppis, här hyrde man bord eller lämnade in så scouterna sålde åt en mot provision. Jag hittade Jane Austin book club på dvd och en Multiplikationsbok åt L. L hittade en bakugan (inte med på bild) och magsticks. Allt gick på 45 kronor. Istället för fika köpte vi varsin korv med bröd för 20 kronor. Av sakerna vi lämnade in för försäljning fick vi sålt för 132 (165) kronor. Så vi gick på + i alla fall.


Inga kommentarer: