torsdag 7 maj 2015

Loppi blogbag Vårpepp

Yves Rocher Botanical Expertise, Hair Rinsing Vinegar. En väldoftande hårskölj med ekologiska hallon för ny, frisk glans. Kalkrester i vattnet gör håret matt och trist. Hallonvinäger med sitt låga pH-värde, avlägsnar dessa rester och ger en härlig glans och en läcker doft. Jättegod doft och det syntes skillnad på håret direkt efter första tvätten. Håret blev glansigare, mjukare och lättare att kamma ut. Jag kommer helt klart skippa balsam och börja använda den här istället.

Yves Rocher Hydra Vegetal. Innovation skönhet från växtriket. En underbart krämig, djupt återfuktande 24-timmarscrème som har utvecklats specifikt för normal till torr hud med sav från växtriket som kapslar in fukten. Fukten tränger ned på djupet, genom överhudens alla lager – även de mest uttorkade. Resultatet är en fylligare, väl återfuktad hud som strålar av skönhet. Jag får torra fläckar i ansiktet och den här krämen gjorde att dom blev mycket mindre. Väldigt skön.

Edet Ultra Soft. Perfekt balans av styrka och mjukhet, som skämmer bort även den mest känsliga hud. Ett mjukt men starkt 3 lags toalettpapper som skämmer bort din hud. Med Edet Ultra Soft behöver du inte kompromissa mjukhet med tillförlitlighet. Dermatologiskt testad, perfekt även för den mest känsliga hud. Lika mjuk som Lambi och lika fast som Serla. Kan helt klart tänka mig att byta till Edet om dom hade haft en premieklubb vill säga.

RFSU Easy Shavin´ är en mjukgörande rakgel med glideffekt. Easy Shavin’ är genomskinlig och löddrar inte – för att du ska se var du rakar dig. Den gör det lättare för rakbladet att glida över huden utan att skada den vilket gör din rakning behagligare på hela kroppen. Passar bäst i dusch och med rakhyvel. Har jag provat tidigare, jag föredrar att raka mig med raktvål eftersom det sparar in förpackningen men den fungerade bra. Bra idé med att kunna se där man rakar utan en massa skum ivägen.

RFSU Nice n’ cool motverkar röda prickar och ger återfuktande svalka efter rakning. Den är särskilt anpassad för intimrakning, med milda ingredienser för känslig hud men samtidigt med rätt effekt men fungerar bra på hela kroppen. Har inga problem efter rakning så kan inte säga att den funkar. S och hennes kompisar säger att den är bra dock. Dom har provat den tidigare.

Friggs riskakor Linfrö & Rosmarin och Hampafrö & Svartpeppar. Friggs klassiska riskakor kommer nu i helt ny tappning; tunna och krispiga med superfrön och naturens egna smaksättare. Friggs Riskakor med superfrö är extra tunna, smakrika och innehåller endast naturliga ingredienser. Innehåller 90% fullkornsmajs men även råris, vilket gör riskakorna extra fiberrika. Riskakorna är också nyckelhålsmärkta. Linfrö används traditionellt för sina positiva effekter för magen och sitt innehåll av nyttiga näringsämnen, framför allt omättade fetter men också kostfibrer, protein och mineraler. Hampafrö är egentligen en frukt som innehåller ett frö. Mathampa är en god källa till 18 olika aminosyror, inklusive alla essentiella, och är följaktligen en bra vegansk proteinkälla. Hampafröet innehåller också hög halt av fleromättade fettsyror. Hampafrö och svartpeppar smakade väldigt mycket svartpeppar - för mycket. Linfrö och rosmarin var god. Jag gillar att dom är tunnare än vanliga riskakor.

DVD Pingvinerna. Dreamworks Animation’s topphemliga fen-tastiska Pingvinerna från Madagaskar hemmabion! De är söta, de är goa och de är tillbaka! Skaparna till Madagaskar visar i denna galna film att fåglar kan vara de perfekta spionerna. Ett team av superspioner slår sig samman med Nordanvinden för att rädda världen. En väldigt rolig film tyckte både L och jag.

1 kommentar:

Anonym sa...

All vinäger även helt vanlig rödvins- vitvins- eller äppelcidervinäger från mataffären funkar så... Skippa schampo helt (å kör på snäll balsamtvätt eller tvätta inte alls varannan gång du är van vid att tvätta) istället å skölj med vinäger 1-2 gånger i veckan så ska du se att du får ett vackert hår och en snäll å tacksam hårbotten.

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...