Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 21 januari 2015

Veckans sparade pengar

1 Gjort jordgubbssaft och restsylt.
2 Jag "måste" ha mjölk i mitt kaffe men L fick den sista mjölken till flingorna på frukosten (samma dag vi skulle handla). Jag tog i torrmjölkspulver i mitt kaffe istället. Det fungerade bra. Så pass bra att nästa gång vi åker bort och tar med fika/matsäck så behöver jag inte ta med en liten flaska med mjölk utan kan ta med torrmjölk istället.

3 Hällt upp och börjat använda den första äppelcidervinägern jag gjorde (den hade mognat klart nu). Silat av den andra satsen jag gjorde och ställt den att mogna. Har tyvärr inga fler fula äpplen just nu så kan inte sätta en sats till.

4 Handlat 10 dagars handlingen på Willys för 597,55 kronor.
5 Jag vann en hög med strössel, tårtsaker, cupcakesmet och kolasås från Baka.se.
6 Jag har köpt en hög med saker från Matsmart.se. Soppa går alltid åt. Soya med. Krutonger är gott att ha i salladen eller i soppan. Naturdiet för nu ska kilona bort.

7 Vi ville ha en barngrind för källartrappen. Maken och M köpte en på Ikea. Dom hade med mitt Ikea family kort och fick betala 399 kronor istället för 599 kronor för grinden.

8 Dom använde presentkortet som jag fick i julklapp av mamma och pappa så grinden blev "gratis".

9 Dom köpte även stängselnät som vi ska sätta ute i trädgården. Vi har hallonhäck idag så hon kan sticka rakt ut om hon vill. Maken jämförde priset på nät innan dom åkte. På Biltema kostade nätet 269 kronor för 10 meter. På Jula 499 kronor för 25 meter.

10 Registrerade Popcorn på jordbruksverket elektroniskt och fick betala 50 kronor istället för 100 kronor om jag valt att registrera henne via papper.
11 Lånat en återvinningskasse till L på biblioteket. Böcker om återvinningen som låg i en tygpåse.
12 Lånet lite andra böcker på biblioteket till L och några till mig.

13 Bakat semmelbullar, sirapslimpa och skogaholmslimpa. Den ska tydligen smaka som köpt skogaholmslimpa. Kostnad för hemgjord 6 kronor/limpa köpt kostar runt 20 lappen.

14 Hade inre farinsocker till skogaholms limporna så jag använde rörsocker istället.
15 Kalasade på varsin hemgjord semla till efterrätt.

Vad har du gjort för att spara pengar den här veckan?1 kommentar:

Anonym sa...

1. Lagat strumpbyxor.
2. Lagat stolsdyna.
3. Går in för att äta upp det-här-är-inte-mitt-favoritmärke-maten som finns i skafferiet (vi köpte det men gillade annat bättre så detta står kvar).
4. Går in för att använda upp hygienprodukter av det-här-är-inte-mitt-favoritmärke-eller-doft som finns i badrummet (samma sak där, köpt saker som jag sen inte gillade fullt ut, eller har fått i gåva).
//Ingela