Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 24 december 2014

Veckans sparade pengar

Är det onsdag så är det. Hur julafton var kommer i ett inlägg imorgon. Kan dock avslöja att vi fick världens bästa julklapp. S kom hem. =) Hon kom genom dörren som en överraskning som ingen visste om mer än M som hade hämtat henne på Arlanda igår, betalat en del av flygbiljetten och hon hade sovit hemma hos honom tills idag.

1 Tiodagars handlingen på Willys är avklarad av maken direkt efter jobbet (för att spara bensin). 699,30 kronor gick den på. Det är då mat som ska räcka i 10 dagar + julknäcke, julost, pepparkakshus och lite ingredienser till julgodis. Så en helt okey handling. =) Sen att julmaten som M köpte gick på 1700 kronor det talar vi tyst om.
2 Fick en Tropicana juice helt gratis via deras julkalender.

3 Fick ett kanelknäcke helt gratis via Wasas julkalender.

4 Sålt saker för 69 kronor. Egentligen var det 100 kronor men hon ville ha den skickad och jag gick med på att betala halva frakten. Frakten var på 56 kronor och hon betalade 25 av dom så jag fick betala mer.
5 Gjort äppelcidervinäger av bruna äpplen, skal och skruttar på experiment. Ska stå i 2 veckor.

6 Gjort en ny surdegsstart. Jag gjorde den på vetemjöl som var den enda mjölsorten (förutom rågsikt) som jag hade hemma.

7 Kört bakmaskinen när jag inte hade tid att baka, slut på bröd och inte ville handla färdigt bröd. Bakmaskinen blir billigare elmässigt att köra än ugnen. En ung som är på 2 timmar/vecka drar 200 kronor i el/år. En bakmaskin som man kör 4 gånger/vecka drar 85 kronor i el/år.

8 Bytt till mig 1,5 kilo clementiner.

9 Skrivit ut egna julklappsetiketter här. 

10 Skrivit en reklampaus och tjänta 250 kronor.

11 Tömt en dammsugarpåse.

12 Slagit in alla klappar i återvunnet julklappspapper.

13 Sparat alla nya juklapppappersbitar.

14 Bakat knäckebröd, surdegslimpa och mandelsmusslor.

15 Gjort billiga kycklingvingar som vi bjöd på när en kompis med familj var här.

16 Köpt alla klappar (nästan) på rea eller begagnat.

17 Köpt en ny plastgran för 399 kronor. En riktig gran kostar från 200 kronor och uppåt tror jag så på två år har vi sparat in den.

Från oss alla till er alla en riktigt god och glad jul.

Inga kommentarer: