Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 10 december 2014

Veckans sparade pengar

Det sparsamma livet går vidare. Vi kommer inte att göra som så många andra i juletid. Försätta oss i skuld och ta en massa lån och krediter för att har råd att köpa julklappar. Vi är redan så gott som klara med alla klappar.

1 Gjort rent braskaminen med aska och vatten.
2 Gjort svärfars ena julklapp (den andra är redan köpt så nu är han också klar).

3 Sålt saker för 150 kronor.

4 Handlat 10 dagarshandlingen på Ica för 790 kronor. Då köpte vi även lite ingredienser till julbaket.
5 Gjort nej tack till reklam skyltar som mamma fick när hon fyllde.

6 Köpte 4 burkar marmelad på Ica i somras ur det utgående sortimentet och fick dom till mindre än halva priset som mamma fick när hon fyllde.

7 Maken köpte två tryfflar betala för en med kupong. Den ena fick mamma i present när hon fyllde.
8 Bakat långpannebröd.

9 Bakat saffranskaka när ugnen ändå var varm av långpannebrödet.
10 Fått ett paket med hushållsark från Serla.

11 Fått en spaghettiburk från Zeta.
12 Fått ett Pure halsband från?

13 Fått ett par iphonevantar till L från Lambi.
14 Sparade alla hyacintlökar sen förra julen och har tagit fram dom och ska experimentera om dom får nya blommor.
15 Igelkotten som står på trappen har stått där länge nu. Hans nos blev frostskadad och ramlade av. Maken har limmat på den igen och jag har målat ögon och nos med svart hobbyfärg.

16 Löst stoppet som var i tvättstället i badrummet med bikarbonat, vinäger och kokande vatten. Ibland räcker det med bara kokande vatten men inte den här gången.
17 Gjort en hemlig boklåda till biblioteket också. Böckerna är köpta för 10 kronor på Röda korset. En hel kasse böcker kostade 10 kronor så 1 krona/styck.
18 Lånat böcker på biblioteket. 3 julböcker till L. Sömnen (skolarbete) och The bread exchange till mig.

19 Familjen P beställde mjuk saffranskaka istället för lussebullar i år så en kaka till är gjord.
20 När ugnen ändå var varm gjorde jag årets sats av saffransskorpor.
21 Bytt till mig en expedithylla. Den står nu i lek/gäst/motions/barrummet och väntar på att vi ska känna oss i om den står bra där. Det negativa är att alla spel står framme så det blir svårare att damma än när dom var i garderoben. Det positiva är att dom står framme så man ser dom och känner för att spela spel + att garderoben som tar rätt mycket plats och är svårmöblerad kan ges bort. Jag hade en muffinsmaker (i och för sig använder jag den 2 eller 3 gånger/år men om jag ska baka muffins kan jag baka på vanlig plåt. Går fortare) och köpte 2 flaskor julmust.

Inga kommentarer: