tisdag 9 december 2014

Recept - månadens sötsak - färgglatt - saffranskaka

Kanske inte så färgglatt men supergod. Det var meningen att jag skulle på apt idag så jag bakade en saffranskaka som jag tänkte ta med som överraskning. L är dock magsjuk och hemma från skolan så det blev ingen apt.
Som tur var skulle man kunna skriva. Saffranskakan var så otroligt god att vi "råkade" äta för många bitar av den igår. Vi har även bestämt att skrota lussebullar i år och bara köra på saffranskaka. Supergod är den. Så en kaka till är gjord som är fryst så vi inte råkar äta upp den med. =)
200 gram smör
1 paket saffran
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Om man vill florsocker att strö över som dekoration.
Smält smöret tillsammans med saffranet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjölk, mjöl, bakpulver och det smälta saffranssmöret. Häll i en smord och bröad form. Lättast är en med avtagbar botten. Grädda i 175 grader i 45 minuter. Dekorera med florsocker när kakan kallnat om du vill.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hur mycket smör ska det va?

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...