Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 2 december 2014

Prylar ut - kärlek in

Ett avsnitt till av Junk är tittat på. Nu gjorde dom om en massa bollar till en stol, en fotbollspokal (den var jättefin) och en massa plastfigurer till en väst. Jag gillar fortfarande inte att dom tar sönder fullt fungerande inte trasiga leksaker. Men jag gillar konceptet. Om det hade varit trasiga leksaker hade det varit ännu bättre. Istället för att slänga dom gör man om dom och fortsätter använda dom. Sen blir jag helt fascinerad (äcklad) av vad mycket leksaker barnen som kommer har med sig och inte vill ha kvar. Fulla stora sopsäckar med massor massor av saker. Programmet fick i alla fall mig att vilja pyssla.
Vi har en kasse med böcker som jag försökt sälja - byta - skänka. Men ingen har nappat. Andra hands affärer tar helst inte heller emot böcker för det har dom redan så många. Slänga dom i återvinningen får man bara göra om det är pocketböcker eller om dom är utan det hårda omslaget.

Så L och jag har gjort en hemlig boklåda. =) Tyvärr räckte bara böckerna till hennes låda.
Så nu behöver jag fler böcker. Eller om jag ska offra mina Bo Baldersson som jag nästan aldrig läser. Problemet där är att jag älskar dom böckerna och dom finns inte att låna på biblioteket om jag skulle offra dom.
Sen har jag sett ett program till via urpay (nästan). Prylar ut, kärlek in. Hur mycket prylar behöver man? Petri Luukainen experimenterar med en ny livsstil under ett år. Han börjar med att lagra allt, från underkläder till kylskåp och får bara hämta tillbaka en sak/dag. Tanken är att han ska finna det som verkligen betyder något och få klarhet i vad som gör honom lycklig. Han får inte köpa några nya saker under året heller. Det börjar lite bisarrt med att Petri ligger och sover helt naken, utan sängkläder, täcke, kudde mitt på golvet. Han har en jacka under huvudet (som verkar vara det första han hämtade tillbaka) som han sen lägger över sig som täcke. Det ser också lite konstigt ut när han springer barfota i bara jackan utomhus på snö till sitt förråd för att hämta dagens sak mitt inatten för att inte synas så mycket (tror jag i alla fall). Det började 3 år tidigare när Petri blev lämnad av sin flickvän och han började fylla tomheten efter henne med saker. Dag 7 tyckte han att han hämtat tillräckligt med saker (lite svårt att se vad han hämtat men han hade byxor, tröja, madrass, täcke) och hämtade ingenting på 10 dagar. Dag 18 hämtade han strumpor, t-shirt, kalsonger, tandborste, en väska, en matta, byxor, handduk, cykel och en cykelhjälm. Sen hämtar han inget på 50 dagar och hämtar då 50 saker bland annat kylskåpet, tallrikar, kastrull och dator. På det hela var det ett väldigt konstigt program. Jag kan dock förstå meningen i det hela. Vissa köper saker för att fylla andra tomrum. Eller som dåligt samvete/kompensation/uppmuntran för att dom jobbar för mycket. Jag gav upp efter halva programmet.
Sen är det en sak som jag vill ha jättejättegärna. Jag har inte råd att köpa den själv och eftersom den är så förbannat dyr vill jag inte att någon annan ska köpa den åt mig heller. Oljelampor med Piff och Puff. Dom är så söta så jag tror jag dör. Dom har sålts på Fyrklövern för 1695 kronor 2007 men sälj inte där längre. Så nu är det Tradera som gäller där det finns en annons. 3 lampor för 4500 kronor i köp nu pris. Utgångspris 4000 kronor. Kan man göra en sån själv tro?

1 kommentar:

Anonym sa...

Oljelamporna togs ur försäljningen pga. Risken att små barn kan få för sig att leka med dem eller dricka ur dem, det betyder inte att de inte fina kvar på fyrklövern ( de togs ur sortimentet i början av 2014). Jag skulle rekommendera dig att ringa dem och höra om de har något exemplar kvar och fråga vad de kan kosta. Det skadar ju aldrig att ringa och fråga. Jag har själv pratat med fyrklövern i telefon då jag behövde komplettera delar av min servis, och de var väldigt trevliga och tillmötesgående.

Mvh // Mia