måndag 1 december 2014

Junk och mat

Jag har jobbat fredag - söndag därav bloggtystnaden. Jag hinner inte med så mycket av varken hemliv eller spartips när jag jobbar. Lite skolarbete har det dock blivit mellan jobbpassen.
Som om det inte vore nog med skola och jobb så går jag också en kurs på Studiefrämjandet om matens dimensioner. Det är en distanskurs så jag sitter vid datorn och precis som förra gången är det Medveten konsumtion som håller i kursen. Växthusgaserna minskar i Sverige och det är ju bra. Det är bara det att dom minskar för att industrierna flyttat utomlands och vi importerar mer mat. Vilket är dumt. Om ingen köper svensk mat kommer den svenska maten försvinna. Vi svenskar äter 85 kilo kött/person och år.



Ekologisk mat kontra vanlig mat ska vi inte prata om. Det är sjukt att man häller en massa gifter i maten vi ska äta.


Kemikalier i maten. Mums med lite extrakrydda eller?


När vi köper kött köper vi det från närproducerade glada djur i köttbutiken som säljer sånt kött. Varför kanske den här filmen visar.
L och jag har fått ett nytt favoritprogram. Vi tittar på det via svtplay och har än sålänge bara sett första avsnittet. L:s första reaktion var - stackars leksaker. Jag fick syner av den elaka pojken i en av Toy story filmerna som slaktar leksaker i huvudet. Programmet heter Junk. I Junk förvandlas färdiglekta leksaker till andra saker. I första programmet som L och jag såg gjorde dom en docka som nästan såg ut som tjejen som lämnat leksakerna. Dockan var i naturlig storlek (bara överdelen) och det såg ut som om hon låg ock såg. Bröstet rörde sig så det såg ut som om hon andades. Dom använde gummileksaker som dom smälte ner. En docka och hår från en annan docka. Leksaken som gjorde att det såg ut som om hon andades var gjord av en rörlig Pinky pie docka. En annan variant av den som L samlade till och som var den första leksaken hon samlade till och betalade själv. Det var där stackars leksaker kom. Sen gjorde dom ett spionskåp av ett gammalt dockskåp.Jag gillar tanken på återbruk men jag gillar inte att dom förstörde leksaker som inte var trasiga. Det finns så många barn som inte har råd med leksaker i Sverige som gärna skulle få dom i julklapp eller present.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka bra filmer!!��

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...