Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 20 december 2014

Julgodis check (lite fler sorter än planerat)

Julgodiset är gjort. Det blev några fler sorter än planerat men men. =)
Ischoklad köper jag alltid färdig så också i år. Ingick i 10 dagars handlingen på Willys. Skumtomtar har vi också alltid. Köpta för 5 kronor/påse på Cloetta fabriken i somras.
Polkagrisar ingår också alltid i gottebordet. Vi har polkagrisar istället för mossa i adventsljusstaken. Polkagrisarna köpte vi i Gränna i somras. Vi lyckades hålla oss ifrån att äta alla. =)
Godiset som är gjort är: marsipankulor (marsipanen var kvar sen förra året, jag frös dom och det fungerade bra, blev lite smuligt bara - nougaten köpte vi på 10 dagars handlingen på Willys), vit ischoklad,
knäck, mandelnougat, mintkyssar, trillingnötter
och brända mandlar.
Eftersom jag hållit på med julgodis och M med julmaten nästan hela dagen fanns det varken tid eller plats för att baka. Brödet i frysen var nästan slut och jag ville inte köpa bröd så bakmaskinen är körd. Bakmaskinen är en av mina bästa köksgeråd. Helt toppen när man inte hinner/orkar baka. Elmässigt drar en bakmaskin mindre än en ugn så en besparing i elkostnaden. En ugn drar 1500 W. Om man använder den 2 timmar/ vecka blir elkostnaden 200 kronor/år. En bakmaskin drar 600 W. Om man kör den 4 gånger/vecka blir kostnaden 85 kronor/år. Ingredienserna är samma i bakmaskin som i ugnsbakat bröd så ingen besparing/ mer kostnad där.
På posten kom det en duschtimer gratis från? Det tar 5 minuter för sanden att rinna ner så meningen är att man ska utmana sig själv genom att bara duscha 5 minuter eller mindre.

Inga kommentarer: