tisdag 16 december 2014

Hemmapyssel, hemskänkt, UNICEF och Snöflinga

Lilla Snöflinga hamster vandrar numera i hamsterhimlen.
Hon blev 2 år och 2 månader vilket är mycket för en dvärghamster. Sista dagarna har hon varit gammeltrött och sovit mycket men ätit och druckit som vanligt. Så det var i och för sig väntat. Hon är begravd i trädgården tillsammans med alla andra marsvin, hamstrar och undulater. Vi sjöng Stilla natt som var den enda psalmen vi kom på och la en hyacint på graven.
Mycket pyssel blir det såhär i juletider. Mycket på grund av L:s upplevelsekalender.
Godistomteburkar är gjorda. Den lilla av L och den stora av mig. Nu ska bara godiset göras så tomtarna får något i magen också. =D
En kompis till L har fyllt år och L och en annan kompis ska ordna överraskningsfest för henne. L ville också ge henne en present - örhängen (hon har rätt nyligen tagit hål i öronen). Jag tyckte vi kunde pyssla ett par änglaörhängen till henne. Vilket L tyckte var en bra idé. När jag skulle ta fram mina änglaörhängen för att ha som mall fick jag syn på ett par pärlörhängen som jag fått i en reklampaus och inte använt. Då kom jag på att jag hade lagt en massa stora örhängesringar i säljlådan. Jag hämtade upp dom och la alla örhängen på bordet så fick L välja vilka hon ville ge sin kompis. Hon valde pärlörhängena och ett par stora örhängesringar.
Idag var sista ridskolan innan jullovet. Vi hade med en liten present till fröknarna i år igen. Det var vi själva om i år igen. Choklad från chokladfabriken och hemgjorda Mulle kort. Den ena fröken blev jätteglad och sa att hon sparat kortet sen förra året.
Istället för att skicka julkort skänker vi gåvor på UNICEF. L och jag har valt varsin sak idag + att vi valde en extra eftersom S brukar vara med så vi brukar skänka tre saker. På bilden är gåvobevisbilden vi valde hos UNICEF.

 I år blev det vätskeersättning
myggnät
och vaccinationspaket.



1 kommentar:

Anonym sa...

Vad tråkigt med Snöflinga! Man fäster sig så lätt vid djur och det känns så tomt efter dem när de försvinner. Kommer ni att skaffa någon ny hamster?
God Jul/Tina

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...