Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 6 december 2014

Habegäret försvann

Habegäret efter Piff och puff lamporna försvann. Jag hann skriva till Fyrklövern och fråga om dom fanns i någon gömma innan det försvann så vi får se om dom svarar om det kommer tillbaka.
Avsnitt 3 av Junk är tittat på.. Den här gången var det en massa plastleksaker som fick nytt liv. Tjejen som lämnade in leksakerna gillade schack och det fick mig att börja tänka på att man borde kunna göra ett schackspel med leksaksgubbar. Vilket också programledaren Maria gjorde sen. Min pappa gjorde ett schack med muttrar och skruvar en gång. Maria målade alla gubbarna i samma färg, det hade nog inte jag gjort. Jag tycker nog det hade varit finare med omålade gubbar. Lite svårare att hålla reda på lagen då kanske. Hon gjorde även en hylla med klossar. Den var väldigt fin. Och en matta av flera olika små mattrester. På baksidan av mattan var en stor schackplan. Väldigt smart. Lasse Åberg var gästkonstnären och han gjorde ett draperi av små plastdjur och andra små plastgubbar. Också väldigt smart. Avsnitt 7 är också tittat på. Avsnitt 4 - 6 hittade jag inte. I avsnitt 7 gjorde dom en stor drakkoja av en stol, ett överkast, en kryptunnel och en massa mjukisdjur. Dom gjorde även en häst av en massa leksaksbilar.
Jag har även tittat på Korrespondenterna. Det handlade om Bhutan ett litet fattigt land vid foten av Himalaya. Där räknas folkets lycka mer och hållbar utveckling mer än ekonomin. Dom mäter bruttonationallycka istället för bruttonationalprodukt som vi gör. Landet fick tv först 1999. Det är ett fattigt land men ingen svälter utan alla har det bra. Pengar skapar inte lycka. När man har nått en viss nivå av levnadsstandard börjar lyckokurvan att dala så då får man leta efter andra sätt att bli lycklig på än pengar och konsumtion. Jag går aldrig och shoppar. Det har jag skrivit om förut. När jag ska ha något går jag och köper det, jag handlar. Shopping är när man köper något som man inte tänkt från början. Jag kan köpa saker som jag inte planerat, när jag handlar kan det slinka ner både en och två saker som jag inte tänkt från början. Men jag åker aldrig till det stora köpcentret eller till en affär bara för att shoppa något, jag har alltid med mig en lista på saker som jag ska köpa.
Just nu är det mest julklappar. Fast jag är mer eller mindre klar. Två klappar till mamma är kvar, den ena är makens jobb. En till pappa är kvar. Svärfars sista gjorde jag igår.
Årets glögg-in är avklarad. Jag hade bjudit en del vänner, grannar, annan släkt och föräldrarna. Föräldrarna och ett par av grannarna var dom enda som kom. Beror det på att man är så stressad nu att man inte ens hinner komma 3 valfria timmar en lördag em? Eller vad beror det på? Maken tyckte vi skulle avsluta glögg-inet till nästa år och bara bjuda föräldrarna och grannparet som kom. Det var trevligt i alla fall och skönt att bara sitta och prata och ta det lugnt i 3 timmar.
Jag experimenterar igen. Jag sparade alla hyacinter förra året. Dom har stått kallt i förrådet. Nu har jag tagit fram dom och ska se om jag kan få dom att blomma igen.
På posten kom det hushållsark från Serla för att jag skrivit in koder från toapapper och hushållspapper. Det kom också en sparghettiburk från Zeta.

Inga kommentarer: