Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 14 december 2014

Borta bra men hemma bäst

Maken, L och jag rymde iväg från julstressen ett tag och åkte på en liten weekendtripp igen.
Vi åkte till Leksands bröd. En kartong knäcke kostar 80 kronor (foderknäcke kostar 30 kronor men det köpte vi bara en då vi helst vill ha hela kakor till brödstången i köket) eller 2 kartonger för 130 kronor. Även om vi bara hade åkt till Leksands bröd och inte gjort semester av det hela så hade det lönat sig fast man räknar in bensinen. 8 kartonger blev det fast då är två stycken tingade och ska betalas av kompisar. Det här räcker ungefär ett år i familjen P. Det blev några kartonger tunnbröd också.
Sen åkte vi till Tomteland. Vi trodde L skulle vara för stor och det var mest jag som ville dit. L tyckte dock det var toppen och vill tillbaka nästa år igen. Vi gick aldrig in i Tomtens hus då det var världens kö utanför med barn som vill träffa jultomten. Vi som inte ville träffa tomten utan bara ville se huset kom inte in.
Vi åkte häst och vagn. Jag tyckte vi skulle sjunga så till L:s stora förtret började jag sjunga Jingel bells när vi åkte. Det satt två irländare med barn bredvid oss och dom började då också sjunga och maken med så det var väldigt stämningsfullt. Men L ville krypa genom jorden.
Sen åkte vi till Borlänge där vi sov på Scandic. Vi tog ett dopp i poolen där vi var helt själva. Efter en stadig frukost styrde vi bilen hem igen. Bilden är lånad från Scandic Borlänge. Det var så skönt att åka iväg ett tag och inte kunna göra något annat än bara vara. Inget plugg, inget julstök, inget hemmajobb ingenting. Vi kommer helt klart göra om samma tripp om ett år igen.
Eftersom vi var borta hela lördagen så gjorde vi om luckorna i uppdragskalendern. Den 13:e läste vi en julbok som vi hade med oss. Hemma hos jultomten. En väldigt bra bok så den är beställd på Bokbörsen.
Den 14:e (alltså idag) såg vi årets första julfilm. Som inte är en egentlig julfilm. Men den handlar om tomtar i alla fall och är en av mina favoriter. Trolltyg i tomteskogen.


Inga kommentarer: