tisdag 20 maj 2014

Tänker om igen

Snart är det mors dag. Alla mammor och pappor och barn ska komma hit och fika då. Alltså behövs det en tårta. Helst vill jag ha någon av mina favorittårtor - Budapest eller Schwarzwald. Men det går inte för mamma reagerar på nötter. Jag funderade och funderade på vad jag ville ha för tårta och på vilka ingredienser som jag då behöver inhandla. Men så tänkte jag om (igen). Det är bättre att använda sakerna vi redan har hemma istället för att gå iväg och köpa något. Det som vi har mycket av är frysta jordgubbar. Alltså får det bli en jordgubbstårta. Botten gör jag själv, vaniljkräm och sylt blir fyllning och det har jag också. Så det enda som behöver köpas är 5 dl vispgrädde.
Ena grannen fyller 50 år idag så jag och S stegade iväg med en present. Först tänkte jag köpa en blomma. Men så kom jag att tänka på att när svärfar fyllde så var nästan det enda han fick blommor och vinflaskor. Så jag tänkte om igen. Vad har jag hemma som jag kan ge bort? Marmeladburkar. =) Hemgjord marmelad säljs rätt dyrt på gårdsbutiker och marknader så det duger säkert att ge bort i present. Jag satte på snygga etiketter som jag fått gratis en gång för att piffa till burkarna.Till det bakade jag en sirapslimpa. Hon blev jätteglad.
En garageportssnubbe har varit här också. Vi fick 50.000 kronor av Jak som vi hade eftersparat när ett lån var färdigbetalt. Vi ska använda dom till investeringar i huset. Nya vardagsrumsfönster. Värmepump i källaren och en ny garageport.
Har varit en sväng till biblan också. 3 av mina reserverade böcker hade kommit.
Det lönade sig att skriva mål. =) Jag tog mig äntligen i kragen och lagade dom femtielva av makens strumpor som låg och hade hål.
 På posten kom det lite smått och gott som jag vann i en tävling. Ett pennskrin, lukttatueringar, luktsuddisar och två gratis hyrfilmer via SF anytime.



1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för alla dina inlägg. Gunilla

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...