Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 20 februari 2014

Miljonlotteriet och tusen frågor

Jag har mailat bland annat miljonlotteriet och bett att dom inte ska ringa mig något mer. Vill jag börja köpa deras lotter/tidning/sak igen hör jag av mig själv. Det struntar miljonlotteriet i och idag ringde en försäljare därifrån. Vi var bara några få utvalda som skulle få chansen att prova miljonlotteriet igen. Det var mer vinstchanser. Ingen bindningstid. Bättre vinster. Allt var helt enkelt toppen. Jag som har otroligt svårt att tacka nej tackade nej. Det kunde försäljaren inte förstå för jag var ju utvald och ville jag inte ha pengar, resor och bilar? Så hon ville ha ett svar på varför och kunde inte ta att jag vill bara inte. Visst 240 kronor är ingen stor summa men just nu är det alla bäckar små som gäller. I mjölklitrar är 240 kronor 30 liter. Hela våran månadsförbrukning av mjölk nästan. Sen om jag inte vinner något så är det 240 kronor rakt ner i avloppet. Eller rättare sagt rakt in i sopberget. Lotterna kanske går att lämna i återvinningen men inte kuveret som dom kommer i. Visst fler kanske vinner men det är fler som inte vinner än som vinner fortfarande. Så om man vill bli rik så blir man det nog lättare genom spartips än lotter.
Fler saker som också får igång mig är våran elräkning. Jag är hela tiden på jakt efter saker som kan minska våran elförbrukning. Den har minskat med ett par hundralappar varje månad. Om det beror på att vädret är mildare, att vi har eldat mer kalla dagar eller våran nya elpannan förtäljer inte historien. Min dröm är att bli självförsörjande på el. Vi får två gratistidningar i brevlådan. Vi i villa och Villaliv. Idag har jag roat mig med att skicka frågor till deras experter. Ska bli intressant att se om dom svarar och vad dom svarar. Den första frågan gäller duschen. När jag fyllde för x antal år sen (pik till maken) köpte jag en duschvärmeväxlare i present till mig själv. Makens del i presenten var att han lovade att installera den. Den är fortfarande inte installerad, det var det som var piken. För ett tag sen såg jag på nyheterna om ett företag som uppfunnit en ny sorts dusch. En dusch som sparar 90 % av vattnet och 80 % av elförbrukningen. Jag mailade företaget och bad om mer information. Två gånger men inget svar. =( När jag surfade runt så fanns det redan en sån dusch i Tyskland och Kanada bland annat. Så min första fråga var om dom fungerar, var man kan köpa den och om den fungerar ihop med duschvärmeväxlaren.
Den andra frågan gällde uppvärmningen av huset. Jag har läst en del om FTX aggregat och undrar hur det fungerar ihop med våran elpanna, värmepump, braskamin och snart också solpaneler. Jag frågade också om dom rekommenderar någon annat system.
Annars har jag roat mig med att tömma M:s rum lite mer. Hans gamla skrivbord (som var min brors gamla skrivbord) är utlagt som skänkes. Alla saker från väggarna är nerplockade och ligger och väntar på vidare transport hem till M eller till annan del i huset eller ut från huset. L:s. dator håller vi på och tömmer. Den ska ut som byte är det tänkt. Efter att hon fick S gamla bärbara dator håller hon aldrig på med den fasta datorn. Den fick hon ärva efter mig och är sen jag jobbade inom landstinget. Då fick man hyra en dator som man sen fick lösa ut när hyrtiden var slut. Den är 14 år med andra ord. =) Men det kanske finns någon som vill ha den som speldator till sina barn eller något.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag förundras ofta över datorernas livslängd, vi köpte en hyggligt dyr dator när äldsta dottern föddes ( dagen innan hon föddes till och med), och hon och datorn är 6 år, när jag kontaktade ett företag som kunde laga datorn så var den en aning för gammal, så det var tveksamt om det fanns delar till den. En dator som är 6 år har i princip antikvärde, så en 14 år gammal dator måste ju snart platsa in fint i Antikrundan? :)

Jag går igång, precis som du på elräkningen och elförbrukningen, och försöker dra ner på elkonsumtionen i huset. Elektrikern som var här för ett par år sedan lärde mig att alla kablar som sitter i ett vägguttag drar ström, och kan påverka strömmen i huset ( vi hade felströmmar som kaffebryggaren orsakade, fast den var avstängd). Efter den upplysningen så drar jag alltid ur alla kablar ( ja vet, det kanske är lite överdrivet) i huset innan jag går och lägger mig. Och används till exempel inte TV:n så är den kabeln utdragen ur jacket med. Vi har en löjligt liten elräkning jämfört med vad tidigare ägare har haft ( i detta hus). Men jag är ändå inte nöjd. Vissa saker kommer vi inte ifrån, vattenpumpen till exempel som pumpar in vatten i huset ( vi har egen brunn) drar sin beskärda del , men vad som gör mig riktigt sur är eons nätavgifter och skatten, som varannan månad fyller 2/3 delar av vårt elkostnad. Vi förbrukar drygt 11000kw timmar om året, men jag vill komma under 10 000. Det är mitt mål. Har du satt upp några mål för hur mycket förbrukningen ska gå ner?

Det är spännande att följa dina funderingar kring en rikare vardag ( då menar jag inte ekonomiskt) , kul att du delar med dig av dina spartips! :)

Mvh Mia