Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 29 januari 2014

Veckans sparade pengar

Med maken i Turkiet och med mig hemma sjuk i förkylning (som nu har smittat L för tredje gången på två veckor) blir det inte så mycket pengar sparade. Å andra sidan gör jag inte av med några pengar heller eftersom jag ligger med feberfrossa i sängen mest. Jag har lyckats skriva räkningarna i alla fall. Dom har minskat igen. Bara 500 kvar nu. =)

1 Köpt en av M:s presenter för 300 kronor. Nya kostar från 2300 kronor och uppåt. Tack S som åkte och köpte den eftersom jag inte kunde.

2 Gjort egna doftpinnar av saker jag hade hemma och sparat 245 kronor. Ingen nödvändig sak men den luktar gott. =)

3 Bakat semmelbullar. Hemgjorda semlor kostar 5 kronor/semla. Köpta brukar kosta 15 - 20 kronor styck.

4 Gjort egna näsdukar. Toapapper i en tom näsduksbox.

5 Gjort uppehåll med ekokassen. Ibland hann vi inte äta upp sakerna innan dom blev dåligt, eller visste inte vad vi skulle göra med dom så dom blev dåliga. Vi ska köpa mer rotfrukter när vi handlar istället och har skrivit in rotfruktsgratäng på matsedeln.

6 Lagat mat fast killarna är borta så har blivit matlådor varje dag som S har med till skolan dagen efter. Sen har vi fryst matlådor med. Igår t ex gjorde vi rotfruktsgratäng på japanrättika, sötpotatis, morötter, purjo, rödbetor, rotselleri och palsternacka.

7 Bakat rulltårta till alla hjärtans dags bakelser när ugnen ändå var varm till semmelbaket.

8 Gjort apelsinsaft.

9 S har tagit bilen till skolan varje dag (inte så ekonomiskt när hon har betalt busskortet redan) och gjort ärenden efter skolan för att spara bensin och tid. Hon behöver då inte åka hem med bussen för att ta bilen in till stora staden igen.

10 S har lånat dom böckerna hon behöver i nästa delkurs på biblioteket.

11 Tappat upp svenskdropparna på flaska.

12 Jag har också samordnat ärenden för att spara bensin i fredags innan jag blev sjuk. Ekobutiken, återvinningen och det ekologiska konditoriet.

13 Köpte fryst bröd på det ekologiska konditoriet. 4 påsar frallor och 2 påsar kaffebröd. Färska kostar 4 stycken för 24 kronor (tror jag det är) för frallorna. Det var 6 frallor i varje påse = 6 x 6 x 4 = 144 kronor. Kaffebrödet (bullar, munkar och sockerkringlor) kostar 11 kronor/styck och det var 6 i varje påse där med. 6 x 11 x 2 = 132. En besparing på 76 kronor. Det skulle blivit billigare om jag inte köpt där alls jag vet men ett ekonomiskt liv utan att man unnar sig något ibland blir ett tråkigt ekonomiskt liv. Ett tråkigt ekonomiskt liv gör att man lättare ramlar tillbaka i det inte fullt så ekonomiska livet.

14 Sopat istället för att dammsuga ena gången.

15 Häller vattnet från djuren vattenskålar i vattenkannan när jag byter det.

16 Häller vattnet från luftavfuktaren i vattenkannan.

17 Häller vattnet som blir över från vattenkokaren i vattenkannan.

18 Värmer mitt tevatten i mikron. En kopp blir billigare att värma i mikron. Ska man värma två eller fler koppar blir vattenkokaren billigare.

19 L går till och från skolan varje dag. Nu är hon sjuk igen för tredje gången på två veckor och hemma från skolan men när hon är i skolan går hon dit och hem själv.

20 Kör disk och tvättmaskinen fulla på ekonomiprogrammet.

21 Har en halv matsked maskindiskpulver i diskmaskinen. Icas egna, svårt att få tag på men billigast och det blir rent.

22 Kör med tvättbollen i tvättmaskinen när jag tvättar vanliga kläder (inte underkläder).

23 Har helt slutat med sköljmedel.

24 Eldar kalla dagar.

25 Drar ner persiennerna i köket och vardagsrummet kalla dagar och på nätterna.

26 Hänger tvätten istället för att tumla den.

27 Lägger stenar på kastrull-locken när jag kokar saker för det ska koka upp snabbare.

28 Sköljer munnen i mugg vid tandborstning.

29 Torrskalar rotfrukter, potatis och morötter.

30 Tvättar golv och toaletter med olivoljetvålen.

31 Släcker lampor i dom rummen vi inte är i.

32 Stänger av alla apparater på standbyknappen eller direkt på grenkontakten.

33 Kokar hälften av pastavattnet i vattenkokaren.
1 kommentar:

Anonym sa...

Vad smart med doftpinnarna!
Krya på er!
//Ingela