Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 3 januari 2014

Tänkte till och sparade 499 kronor.

Jag håller på och plastbantar. Nästa på tur var vattenkokaren där jag ville ha en i glas. Den modellen jag ville ha kostade 499 kronor. Eftersom jag nästan inte vill ha några grejer längre så funderade jag på om jag skulle önska mig en när jag fyllde eller om jag helt sonika skulle stega iväg och köpa en. Men så kom jag på det....

Jag har redan en vattenkokare i glas hemma. =) Eller nästan i alla fall. Jag fick en tekokare av mamma i present/julklapp för flera år sen. Nu står den på hedersplats i köket och vattenkokaren är lagd till M och S flytta hemifrån grejer. Bilden är lånad från Netonnet. Problemet är att vattnet bara småkokar i den innan den stänger av sig själv. =/ Men jag har ju visseljohannan som S köpte åt mig i USA när hon var där. Jag fick den i julklapp förra julen. Den är helt i metall. Nackdelen där är att den är som en kastrull så man kokar vattnet direkt på spisen. Jag som använder vattenkokaren till att koka upp hälften av pastavattnet bland annat så förtar det hela grejen.
Nu är äntligen hela andra JAK lånet betalt. 1721 kronor mindre att betala varje månad. =) Eftersparandet får vi inte ut förens i april och då ska solvärmen äntligen installeras. Så nu ska det skickas in bidragsansökan och bygglovsansökan. Eller så får vi hoppas att kommunens kvarnar mal fort den här gången så att bygglov för att skaffa solpaneler försvinner. Jag väntar fortfarande på att dom ska ta beslut om att vi får skaffa avfallskvarn. Den frågan ställde jag (och dom skulle ta ställning till) i september 2009.
Miljöfilmen jag såg igår var I elfte timmen med Leonardo DiCaprio. Jag har skrivit om den förut här. Också en bra film men mest prat om allt hemskt som hänt och inte så mycket åtgärder. Jag vill ha mer åtgärder på vad jag kan göra för miljön. Eller som dom säger i filmen för människa. Jorden och miljön kommer att finnas kvar, det är oss själva vi utrotar när det blir översvämningar, temperaturstegringar. miljökatastrofer med mera.
L och hennes BFF (best friend forever (dom kallar sig själva det) har gått på stan själva. Gulp. Första gången som L gått på stan själv med en kompis. Det hade gått jättebra. Dom åkte buss dit och hem. Köpte undulatsaker och kompishalsband. =)
En förhoppning som jag glömde skriva var att vi ska fortsätta minska vårat avfall och fortsätta bråka med kommunen om mer sällan sophämtning och avfallskvarn. Vi ska inte bara minska soporna utan även återvinningen. Nu använder jag maskindiskpulver istället för tabletter och är jätteglad varje gång jag slipper skala en tablett och bära ner det lilla pappret i återvinningen. =) Sist jag tvättade fick jag slut på sköljmedel. jag gör mitt eget och slipper då köpa och slänga en ny sköljmedelsflaska varje gång. Däremot får jag slänga en balsamflaska varje gång eftersom jag gör sköljmedlet av bland annat balsam. Idag tvättade jag utan balsam, jag hade i lite eterisk olja för doft. Tvätten blev lika mjuk som den brukar bli. Vet inte om det beror på att jag använde tvättbollen istället för vanligt tvättmedel dock. Jag köpte min tvättboll när vi var på Universeum i somras.

1 kommentar:

Anonym sa...

Läser och lär du är uppfinningrik tråkigt att er kommun inte tar bort kravet på bygglov Vår kommun har aldrig haft det vi satte upp paneler 2003 vattenburet kanon
häls Maggan