Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 18 januari 2014

Ingefära och målsparande

Anki med köpstoppsbloggen skriver om målsparande. Vi sparar 2500 kronor/månad men vi har inget direkt uttänkt målsparande med dom. Maken var till USA och hälsade på S i somras. Nu ska han och M åka till Turkiet en vecka. Han vill resa och jag vill vara hemma på det här viset får han resa och jag får vara hemma. Alla nöjda och glada. Det har en del av sparandet gått till, våran sommarsemester är en annan sak.
Just nu läser jag Economista av Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius. Jag lånade den på biblioteket men den finns att köpa här. Boken ska göra så man blir ekonomiskt oberoende. Det finns en del tips i den men jag skulle inte säga att det är en sparbok med spartips i. Spartipsen sträcker sig till att sluta köpa latte varje dag. Eller att man ska köpa kläder på dyra gatan istället för HM för då får man ett plagg som håller länge och lönar sig i längden. Man ska investera i aktier enligt dom. Inte ta några lån utan spara ihop till det man vill ha/behöver. Jobba mycket verkar det också som om dom tycker att man ska göra. Man ska skaffa sig en inkomst som gör att pengarna jobbar för dig utan att du behöver göra något, typ hyra ut ett rum i din lägenhet. Man ska även tänka att man är rik och ekonomiskt oberoende, ungefär som The Secret om ni vet vad det är. En film och en bok där man kan tänka sig till allt man vill ha. Pengar, hälsa, lyckligt äktenskap och så vidare. Om man är sjuk eller fattig så har man tänkt sig till det enligt The Secret. Det som är bra med Economista är att man ska ta kontrollen över sin egen ekonomi. Man ska gå från att slösa pengar till att spara pengar. Det jag gillade mest var frasen att man ska låta pengarna jobba för sig själva. Det fick igång mina tankeceller. Tyvärr har vi inget rum över som vi kan hyra ut. =/ Vi amorterar även en hel del på vårat huslån och ser det som ett pensionssparande. Vårat långsiktiga mål är att betala av alla huslån så fort som möjligt.
Igår åkte jag och L på ärendedag. Ekokassen kommer på torsdagar efter 16.00 men vi har börjat hämta den på fredag efter lunch. Dels slipper vi rusningstrafiken och dels passar vi på att göra andra ärenden samtidigt för att spara bensin. Innehållet i ekokassen denna vecka var: morötter, potatis, mangold, spenat, purjo, päron, stjälkselleri och apelsiner. Sen var det en ingefära med och det skulle det inte ha varit. Jag glömde säga till att salladen fattades veckan före. =/ Vi åkte även till återvinningen, Ica för att hämta ut paket ( S alla hjärtans dags present fixad) och ÖoB. Där köpte vi hygienartiklar, toapapper, tvättmedel och bikarbonat. Jag köper så det ska räcka några månader.
Ingefära köpte jag extra på Ekobutiken. Dels har jag gjort gari. Maken och jag älskar gari. dels har jag gjort förkylningsmedel. Honung, citroner och ingefära. Jag fattar inte om den ska silas eller om man ska äta den som den är. Jag smälte honungen för den skulle blanda sig lätt med citronerna och ingefäran. Smält honung vill inte stelna igen så det är flytande. Gott var det. Maken har varit sjuk ett tag, L har haft ont i huvudet i flera dagar och jag har ont i halsen och är täppt i näsan så jag tänkte vi skulle skrämma bort bacillerna som L säger.

1 kommentar:

Anonym sa...


Hej
Tänkte när jag läste ditt inlägg, vill inte minsta syskonet med och resa till Turkiet? Jag gillar också att vara hemma, så mannen och dottern brukar resa här. Håller med dig att det är bra så för då blir alla nöjda!!

Har också läst den boken Economista och jag gillade inte den alls. Finns mycket bättre böcker om spartips mm.

Gillar din blogg, mycket nyttiga tips mm.

Med vänlig hälsning
Camilla