tisdag 20 augusti 2013

Så typiskt

Igår började L skolan igen. Hon kom hem och hade ont i halsen. Inatt har hon kräkts och idag har hon feber och jag vabbar. Så typiskt andra dagen på skolåret. L är mer infektionskänslig än andra barn, tyvärr.
Så dagen har ägnats åt hemmapyssel. Ny luftfräschare är gjord. Sparar 17 kronor flaskan + att jag återvinner samma flaska och inte slänger bort den tomma.
Ny start är också gjord. Pojkvännen äter oftast mussli till frukost. Om det är för det är gott eller om det är för att S gjorde den det får vi se imorgon.
Jag har bakat äppelpaj. Det är klart att pojkvännen måste smaka svensk äppelpaj innan han åker hem igen.
Eftersom skolan börjat igen är också bybiblioteket öppet igen. Jag hade tre böcker som skulle lämnas in senast igår men det är lite svårt att lämna in böcker igår eftersom bybiblioteket bara har öppet på tisdagar = idag. En reserverad bok hade kommit. Självhushållning. Den skulle innehålla en beskrivning på saken som jag vill göra för att pyssla med. Beskrivningen var inte alls bra och innehöll bland annat stora vagnshjul vilket jag inte har eller vill skaffa. Så maken och jag får klura vidare.
Esbe undrade hur jag fick hål i tallrikarna till mitt kakfat. Jag köpte en porslinsborr som jag skruvade på vanliga borrmaskinen. Kostade 39 kronor där jag köpte ställningen. Kakfateriet.se

1 kommentar:

Esbe sa...

Tack för svaret! Får vänta tills jag har en borrmaskin... nytt att lägga på "vill-ha"-listan. Den börjar bli lång :-S

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...