Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 20 juli 2013

Recept - Turkisk yoghurt

Jag gillar turkisk yoghurt. Men jag gillar inte priset på turkisk yoghurt. Vi köper bara yoghurt med smak ibland, oftast blir det naturell filmjölk som vi smaksätter själva. Turkisk yoghurt köper vi nästan aldrig. Men förra handlingen slog maken på stort och köpte en burk till mig. Det är bara jag som gillar den. Jag gillar den för att den är tjockare och krämigare än den vanliga yoghurten. För att minska på priset så har jag börjat göra egen turkisk yoghurt. Den blir tyvärr inte lika tjock och krämig som den köpta men smaken är helt okey.

1 l röd mjölk
1,5 dl turkisk yoghurt (första gången använde jag den köpta, andra gången tog jag en skvätt från den hemgjorda jag hade)
Värm mjölken tills den kokar. Låt den svalna till 39 grader. Jag känner med fingret och tar på ett ungefär.
Blanda yoghurten med 1 dl av den varma mjölken.
Rör ner yoghurt och mjölkblandningen i den varma mjölken. Lägg på kastrull-locket.
Vira om handdukar och låt stå varmt i 5 - 6 timmar. När den stelnat helt är den färdig.
Om den inte stelnar kan man ställa kastrullen i kokhett vatten i 20 minuter.

3 kommentarer:

Marika på Odlingspyssel sa...

Tror att ett av problemen med den hemmagjorda är att du inte har tillräckligt med fett i den. Jag skulle nog tillsätta grädde och göra den på gammaldags mjölk.


Ett annat "fel" är att den svalnat för fort. Yoghurt är svårare att göra än fil, andra bakterier i farten.

Monica sa...

Hej!
När jag gör filbunke blir den tjockare om man tillsätter en dl grädde, vilket gör att när jag köper grädde brukar jag frysa in ca 1 dl just till filbunken. Kanske kan fungera till yoghurten. // Monica

Sara sa...

För att få tjockare yoghurt kan du låta den stå och rinna av i en silduk eller kaffefilter. Ett par timmar borde räcka.