Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 25 juli 2013

Tolk får det bli

Nu när vi tittat efter lite noggrannare och framförallt tänkt efter om hur vi vill göra med tolkningen mellan elpannan och värmepumpen är inte allt i ett rosa skimmer längre. Det ligger slipdamm överallt i S rum. Det ligger slipdamm och stora stenbitar överallt i förrådet. I julsakerna, i påsksakerna, överallt. Den gamla elpannan står i gången till matkällaren och det andra förrådet. I gången där jag förvarar alla flaskor och burkar. Vilket gör att man drar sig för att gå dit eftersom man får klämma sig förbi och ändå smäller i/skrapar i en kroppsdel. Säljaren som lovade att dom skulle ta med sig alla saker efter att vi förklarat att vi inte gillade hantverkarna som lämnade kvar badkaret och toaletten på gräsmattan när vi gjorde om badrummet. Det hade inte hantverkarna hört så dom kunde inte ta med den gamla pannan för dom hade inte plats i bilen. Hade säljaren sagt det till dom skulle dom ha tagit med en kärra. Sen är både maken och jag säkra på att säljaren sa att det behövdes en översättare så det var meningen att den skulle ha tagits med och monterats direkt. Vi valde nämligen översättaren. Hantverkarna sa att våran värmepump var 11 år gammal och att livslängden på värmepumpar är ungefär 10 år. Vi tittade efter när dom hade åkt. Den är 9 år och livslängden är 20 - 30 år enligt vissa sidor, 15 - 20 år enligt andra.
Räkningarna är skriva. Ytterligare en sänkning. Från ungefär 25.400/månad till 25.076/månad. Nästan 400 kronor/månad eller 4800 kronor på ett år. Det vi främst sänker är extra räkningarna just nu. Dom som inte går under någon kategori. Bensinen hade ökat (maken var i USA och körde runt en del i hyrd bil bland annat). Elen hade också ökat. Jag fattar inte! Vi gör alla elbesparande saker som finns + ännu fler och sen har elen ökat! Inte så mycket men många bäckar små. Huslånet har ju också ökat. 250 kronor/månad. Lånet som vi tog på elpannan och flytten av värmepumpen som skulle räcka till byte av fönster och källardörr och kanske till solpaneler också. (om vi hade fått bidrag men dom var slut för i år så nu räcker pengarna inte till det, men det skulle dom nog inte ha gjort ändå eftersom vi får betala för översättaren fast den skulle ingå i priset).
Det finns vissa saker som jag inte klarar av att göra. Jag klarar säkert av dom om jag vill och försöker i alla fall vissa av dom.
Sätta upp tavelhyllan på kontoret till exempel. En mindre sak för maken att göra och en mindre sak för mig att "tjata" på maken på.

1 kommentar:

Anonym sa...

Har ni skrivit kontrakt så står det som i går i arbetet där, eller i värsta fall i offerten ni fick när ni bestämde med säljaren. På så vis kan ni hävda er rätt.

Sälj den gamla pannan till stålskroten, brukar kunna ge en slant. :)

Mvh//Mia


Ps. Elförbrukning brukar öka beroende på antal människor i huset. Det enda negativa med att vara många i ett hushåll. Tur att fördelarna är fler. :)