onsdag 10 juli 2013

Tacokrydda

Jag gör alltid egen tacokrydda. Det blir billigare och jag vet vad det är i den.

Vilket väljer du nästa gång?
Egen Tacokrydda: 2tsk chilipulver, 2tsk paprikapulver, 1tsk vitlökspulver, 1tsk lökpulver, 1tsk mald spiskummin, ½ tsk salt, 2krm cayennepeppar Blanda ihop alla kryddorna och häll upp i en burk med tätslutande lock.
En god tacokrydda utan glutamat, dolda sockerarter och rätt smak.
Köpt Tacomix: Druvsocker, salt (17,5%), lök, mod. stärkelse (potatis), chilipeppar, spiskummin, vitlök, potatisfiber, oregano, paprikaextrakt, arom, klumpförebyggande medel (E551), syra (citronsyra), maltodextrin, jästextrakt.
En tacomix med glutamat, dolda sockerarter och klassisk smak.

Jag gör alltid en jättesats så jag har tacokrydda färdig när det är dags att äta taco.

2 kommentarer:

Marianne sa...

Jag brukar också göra min egen tacokrydda, den kommer ursprungligen från Jonni McCoys Miserly Meals. Igår hittade jag ett recept på en tacosås, den ska jag prova på när min tar slut.

Anonym sa...

Hur doserar man den? brukar ju vara 1 påse till ca400 gr färs av den köpta.

MVH Suss

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...