Jag gör alltid egen tacokrydda. Det blir billigare och jag vet vad det är i den.
Vilket väljer du nästa gång?
Egen Tacokrydda: 2tsk chilipulver, 2tsk paprikapulver, 1tsk vitlökspulver, 1tsk lökpulver, 1tsk mald spiskummin, ½ tsk salt, 2krm cayennepeppar Blanda ihop alla kryddorna och häll upp i en burk med tätslutande lock.
En god tacokrydda utan glutamat, dolda sockerarter och rätt smak.
Köpt Tacomix: Druvsocker, salt (17,5%), lök, mod. stärkelse (potatis), chilipeppar, spiskummin, vitlök, potatisfiber, oregano, paprikaextrakt, arom, klumpförebyggande medel (E551), syra (citronsyra), maltodextrin, jästextrakt.
En tacomix med glutamat, dolda sockerarter och klassisk smak.
Jag gör alltid en jättesats så jag har tacokrydda färdig när det är dags att äta taco.
En före detta hemmamamma med 3 underbara barn M född 1992, S född 1993 och lilla L född 2003. Bråttas med två tonåringar, en sladdis och pengabrist.Vill minska mitt ekologiska fotavtryck, bli ekonomiskt oberoende och hemmamamma igen. Kör med medveten konsumtion och utrensning är överflödiga prylar. Strävar efter zero waste.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Veckans sparade pengar
Glömde förra veckan så här är två veckor. 1 Sytt ett till kaffefilter. 2 Sytt en skålmössa. 3 Sytt en nötmjölkspåse. 4 Satt en sats äpp...
-
Jag gillar frukostflingor av typen Start med klumpar i. Den vanliga musslin jag har gjort blir lite torr och inte alls lika god som den köpt...
-
Esbe frågade hur man sopsorterar tops och bomullsrondeller. Tops även om dom är miljömärkta innehåller plast och ska slängas i vanliga sopo...
-
I min strävan att leva billigare och minska på antalet sopor så gör jag så mycket som möjligt själv. Handdiskmedel till exempel som blir myc...
2 kommentarer:
Jag brukar också göra min egen tacokrydda, den kommer ursprungligen från Jonni McCoys Miserly Meals. Igår hittade jag ett recept på en tacosås, den ska jag prova på när min tar slut.
Hur doserar man den? brukar ju vara 1 påse till ca400 gr färs av den köpta.
MVH Suss
Skicka en kommentar