Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 3 juli 2013

Simple living

Mitt hjärta klappar för det enkla livet. Jag hade kurser i simple living men fick sluta med det. Jag hade inte råd eller möjlighet att fortsätta. I och för sig nu jobbar jag ju bara förmiddagar så nu behöver jag ju inte söka semester varje kurstillfälle. =) Duane Elgin skriver om enkelhetens trädgård där det växer olika sorters blommor.
Uncluttered simplicity. Clutter är röra, bråte, skräpa ner. Så blomma ett är att dra ner på sina prylar och sin röra. Vilket jag håller på med för fullt med våra 10 saker ut/vecka. Sista veckorna har det blivit mycket mer saker ut.
Ecological simplicity. Enkelheten att göra så små avtryck på jorden som möjligt. Att inte smutsa ner jorden, luften och vattnet. Att behandla djur och människor med samma respekt. Miljömuppen i mig gillar den här blomman också.
Compassionate simplicity. Medkänsla, medlidande. Här talat Elgin om community spirit. I Sverige har vi inte lika mycket community spririt som i USA (där Elgin bor). Men bytessidorna och skänkessidorna jag är med i är en form av community.
Soulful simplicity. Att leva mer för dagen och att varva ner. Att växa som människa. När jag blev kursledare gjorde jag något som jag egentligen inte vågade men jag gjorde det och växte som människa. Efter att ha varit sjukskriven i mer än 9 månader och varit mer eller mindre husbunden och sen börjat jobba igen gjorde att jag fick varva upp istället för ner. Så upp eller ner beror på var i livet man befinner sig.
Business simplicity. En ny ekonomi växer fram när man lever det enkla livet. Man bryr sig mer om sin kropp och miljön runt omkring så man äter nyttigare mat. Köper varor som är mer hållbara för att dom ska räcka längre. Man försöker minska på svinnet och soporna och tar tillvara det som går.
Civic simplicity. Civic är kommunal. Att man bygger städer eller bostäder så transporterna minskar. Att utbilda fler att leva enklare. Som min kurs till exempel. =)
Slutligen frugal simplicity. Som är det som jag är bäst på. Sparsamhet. Att dra ner på sina utgifter så man kan uppnå financial independence. Ekonomiskt oberoende.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Blir lite nyfiken vad det är för bytessidor du är med i? Hur hittar man dessa?