Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 16 juli 2013

Plastpåsbrist och nedslående besked

Med plastpåsar menar jag då fryspåsar. Jag diskar ur våra fryspåsar och vi har alltid en kartong (minst) med varje storlek hemma så vi brukar alltid ha massor av påsar. Men när jag skulle packa frallorna jag bakade häromdagen märkte jag att vi hade helt slut på 3 och 5 liters påsar. Så jag fick packa frallorna i 2 liters påsar. 1 och 2 liter är det vi använder minst men vi hade 2 eller 3 kartonger av varje sort. I och för sig använde jag en massa påsar till att frysa jordgubbar för ett tag sen. Dom tar mindre plats i påsar än i tvålitersburkar. Jag gjorde jordgubbssaft häromdagen och tinade då 3 påsar men dom påsarna diskar jag inte ur. Bara dom det varit bröd eller annat torrt i brukar jag diska ur. Så en kartong brukar räcka flera år för oss.
Igår ville S ha skjuts till sin körlektion och gärna hämtning också. Eftersom ÖoB ligger precis bredvid hennes körskola + att vi börjar få slut på hygienartiklar + att vi bestämt att inte åka till Ullared så passade jag och L på att åka dit och handla lite. Då passade vi även på att köpa nya fryspåsar. Bara 3 och 5 liters denna gång. Så nu hoppas jag att dom räcker minst några år. Det är inte så mycket det ekonomiska vinningen jag är ute efter när jag diskar ur en påse utan även ur miljösynpunkt. Vad kostar förresten en påse? 10 - 30 öre beroende på storlek. Den största storleken kostar mest. Alltså räknar jag på 30 öre. Det går åt ungefär 5 brödlimpor i veckan hos oss så det går alltså åt minst 5 påsar men jag räknar på 5 x 30 öre = 1,5 x 52 veckor på ett år = 78 kronor. 78 kronor är inte mycket ( 10 liter mjölk ) men många bäckar små. Dessutom som jag skrivit förut dom små sakerna gör man varje dag dom stora kanske max 1 gång/år. Plast är gjort av olja och oljan är inte oändlig.
Familjen P gav mig som ultimatum att jag skulle ringa den privata vårdcentralen + kvinnokliniken senast idag. Min klump i halsen blir värre och värre. Min mage blir inte bättre alls. Framfallet ska vi inte prata om vad det gör. =( Jag som inte gillar att ringa mailade den privata vårdcentralen och gjorde en egen vårdbegäran på mina vårdkontakter till kvinnokliniken. Det skulle ta ett par dagar innan båda svarade stod det. Det tog inte ens 1 timme så hade jag svar från båda. Den privata vårdcentralen har ingen magtarmspecialist men jag kan komma till deras öronläkare och undersöka klumpen i halsen. Enligt dom har jag redan varit där och undersökt den så det skulle kosta 1300 kronor. Jag kommer inte ihåg att jag varit där för någon klump i halsen. Dessutom är min klump inte öronrelaterad utan beror på bråcket jag har i magen. Kvinnokliniken svarade att dom inte tar hand om framfall utan det gör vårdcentralen. Så jag skulle ta kontakt med dom. Jag visste inte att vårdcentralen opererade bort framfall? Aldrig i livet att jag går till min läkare på vårdcentralen och låter henne sätta in en prolapsring. Då går jag hellre till den privata gynekologen jag gick hos när jag väntade M. Han är säkert 70 + och det kostar över 1000 kronor men det är det värt för att slippa läkaren på vårdcentralen.
Jag gillar turkisk yoghurt men jag gillar inte priset på turkisk yoghurt. Så idag provar jag att göra egen. Den ska stå till 8 - 9 ikväll så resultat kommer imorgon. Prismässigt så kostar köpt turkisk yoghurt 22,50/liter och den hemgjorda 9 kronor/liter. Så en rejäl besparing alltså.
L har fått en sommarjobb. =) Hon är pantansvarig i Familjen P. Hon är dessutom anmäld som pantletare och idag fick hon en tröja och en väska för att vi anmälde henne och registrerat första panten. Sen fick hon en plånbok och en gympapåse för hon kommit upp i första premienivån. Panten som man lämnar in får man behålla, bara man sparar kvittona som bevis. Vi har handlat så det står på vårat kassakvitto annars ber man om ett kvitto i kassan. L får även pant från mormor och morfar och farmor och farfar. Har du ett barn upp till 16 år så kan han/hon bli värvad av L och också få premier. Kommentera namn på barnet och epostadress. =) Vi siktar in oss på 2 biobiljetter med biomenyer.

Jag har länge velat ha en växthus men ett dom är för dyra och två vi har för liten tomt. Men så såg jag att Jula sålde växthus för 399 kronor som var lagom stort för min pyttelilla trädgård. Tyvärr är dom slut i våran stad och i nästan alla andra städer i Sverige med. Så jag efterlyste ett på bytarsidan och fick ett helt gratis. =) Problemet är bara att plasten blåst sönder så det är bara ställningen. Någon som har förslag på plast eller annat som jag kan montera själv på ställningen? Maken och S är och hämtar den nu om dom får ner den vill säga för den var fortfarande monterad. Eftersom växthuset är så billigt finns det inga reservdelar att köpa till utan dom tycker man ska slänga det när det går sönder. Jag som inte gillar sopor tycker det är jättedumt så jag hoppas jag kan rädda ställningen från tippen.

2 kommentarer:

Marika på Odlingspyssel sa...

Bubbelplast på rulle kanske? Då blir det lite isolerat också samtidigt som det är ljust. Vi använder bubbelplast när vi isolerar vårt växthus. Finns att köpa lite här och där på rulle.

Förresten. Jag tycker att om du har förtroende för din privata gyn så ska du såklart gå till honom, men egentligen är ju framfall något som opereras inom Landstinget. Du har fritt vårdval i hela Sverige, inte bara i ditt eget landsting. Så om du exempelvis skulle söka dig till Stockholm så finns ju hur många gyn som är anslutna till Försäkringskassan som helst. Du skulle då spara 1000 kr, kanske få resan betald som sjukresa och dessutom få komma in till stan. Jag är opad på Sös-gyn, de är otroligt skickliga där.

Marianne sa...

Enligt Amys sätt att räkna blir det en timpenning på 180 kr om du tvättar dina påsar. Hon räknar att om det tar 11 sek att tvätta en påse och 5 sek att ta fram en ny, så har du på 6 sek tjänat 30 öre (som din påse kostar).
Hur gör du yoghurten?