Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 13 juli 2013

Kolmården och sparat pengar

Först svar på en kommentar. Anonym skrev att Bräckboden ligger 3 mil utanför Göteborg så anonym undrade om det var i Ullared vi var eftersom Bräckboden i Ullared ligger precis bredvid varuhuset. Det var i Göteborg vi var och som jag skrev i mitt inlägg Hemma från Göteborg så låg hotellet vi bodde på 1,3 mil från Bräckboden. Alltså körde vi 2,6 mil extra för att komma till Bräckboden (vi körde tillbaka samma väg och körde förbi hotellet på hemvägen). Våran bil drar 0,7 liter/mil så ungefär 2 liter gick åt extra att åka dit.
M som inte följde med till Göteborg och Liseberg (han tycker han är för stor för familjesemestrar och har inte följt med dom sista åren) ville bjuda sina systrar och sin mamma på en heldag på Kolmården.
Dit vi åkte igår. Vi tog våran bil eftersom den drar mindre än M:s bil. Jag fick ett superpresentkort i julklapp av jobbet och böt in det till bland annat en barnbiljett på Kolmården. Om jag hade bytt in det mot en vuxenbiljett hade jag förlorat 51 kronor eftersom minsta ordervärde var 100 kronor. Nu förlorade jag bara 1 krona. Presentkortet var på 450 kronor - barnbiljetten 299 - presentkort på Lagerhaus 150 kronor = 1 krona.
L gillade delfinshowen bäst.
Både på delfinshowen och på elefantuppvisningen pratade dom om hur människan skövlar och förstör jorden.
Nu ska jag bli en ännu mer miljömupp än vad jag är idag. Med solstinget jag fick på Liseberg i åtanke så gick jag runt med en rosa solhatt nästan hela dagen. Barnen P gillade inte min solhatt och med mina solglasögon tyckte dom jag såg ut som en kändis som inte ville bli igenkänd. En kändis såg vi förresten också. Vars barn fick rida på kamelerna så L blev lite småledssen att hon inte också fick det. Jag som tycker att alla människor ska behandlas lika blev lite förbannad över att hon blev särbehandlad.
Direkt när vi kom dit och in på Bamses värld var vi lite småhungriga så jag köpte två stycken våffelklubbor som vi delade på. Jättegott. Undrar om man kan göra såna själv? Efter lite klappning av orm och getter och tittning på en del andra djur var det dags för lunch. Jag bjöd på lunchen. Fish and chips till mig och M och hamburgare till S och L. M bjöd på kvällsmaten som vi inte orkade laga. Pizza till S och L och kycklingsallad till M och mig. Det tar 2 timmar att åka till Kolmården och vi gick där i nästan 7 timmar så vi var borta i nästan 11 timmar. Vi gick upp 8 på morgonen för att komma dit i hyfsad tid.
Maken och M har varit på ett köp åt mig idag. En julklapp som min pappa ska få. Jag betalade 100 kronor. Nya kostar mellan 500 och flera tusen så ett bra köp.
Jag har även beställt från apoteket. Två olika apotek. Gratis frakt på båda. =) Från Apotea köpte jag Ipren (lågprismärket), Novalucol, kompresser och plåster på rulle. Jag hade en kod som gav mig 20 % rabatt. På Apoteket beställde jag min Questran och min Nexium som var slut. Mina läkemedel är inte subventionerade längre utan jag får nu betala fullpris. =( Men jag fick ett billigare alternativ på Nexium och fick betala 136 kronor för 100 tabletter istället för 523 kronor. =) + att jag sparade in bensinen som det skulle ha kostat att åka till apoteket.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul med Göteborg men besöket på bräckboden var väl onödigt och dyrt tycker jag...det är ju inget man måste ha heller...en massa kakor och skräp! Där hade du kunnat spara både kroppen (väldigt påfrestande för kroppen med skräp...) och pengar. ..

sandra

Linda sa...

Hej! Så ni har också varit på kolmården! Dyrt som attan var det ju, men en upplevelse. Simon älskade också delfinshowen & vi gick 2 ggr