Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 1 maj 2013

Månadens sålda

Jag säljer av saker för att betala av krediterna. Bara en kvar nu. När krediterna är betalda ska försäljningarna gå till att köpa pengasparande/miljöbesparande saker eller till att betala av lån (har bara huslån och JAKlån kvar) eller till något annat vad vi tycker. Det jag sålt den här månaden är:

* L:s urvuxna ridsaker för 200 kronor.

* Våran gamla trädgårdsmöbel för 300 kronor.

* Barnböcker för 50 kronor.

* En kokbok för 200 kronor.

* En pysselbok för 20 kronor.

* Mandolin för 30 kronor.

Summa: 800 kronor

Sen har jag bytt bort 5 böcker och 10 liter krusbär mot 300 ägg som jag får en platta i veckan av. Min bytarkompis har egna höns så då får vi närproducerade ekologiska ägg och behöver inte betala för dom. Så ska jag räkna med besparingen av äggen i min sålda lista eller ska jag det inte? Sen byter jag ju andra saker med som jag då slipper köpa eftersom jag oftast tar förbrukningsvaror eller matvaror. Jag fick 2 liter yoghurt, 1 liter fil och en ask med 60 diskmaskinstabletter häromdagen. Saker som jag då slipper köpa. Nu köper vi aldrig yoghurt utan håller oss till den billigare filen men det gjorde att vi kunde köpa en liter fil mindre. Yoghurt äter man mer av. Men å andra sidan ger ju inte bytena några riktiga pengar som sätts in på krediterna eller lånen eller huskontot.

1 kommentar:

Esbe sa...

Kan du inte tänka att för varje bytessak (ex.vis ägg) så avsätter du den summan som det skulle ha kostat till sparkontot istället. På så vis kan du väl räkna det som sparade/intjänade slantar? I såna fall tillkommer sakerna som ägg och fil i listan över "veckans besparingar". Tycker jag i alla fall :)