onsdag 13 mars 2013

Veckans sparade pengar

Jag jobbar på med mina spartips. Om det lönar sig märker jag främst när månaden är slut och det är dags att skriva räkningar igen. Jag har i alla fall mer pengar kvar på kontot än vad jag brukar ha. Det kan bero på mina spartips men också på att jag har köpstopp.

1 Slagit in L:s presenter i tidningspapper. Jag slår alltid in familjens presenter i tidningspapper. Jag sparar alla jul och presentpapper vi får och slår in julklappar och presenter med. Det har gjort att vi klarat oss på samma två rullar (en jul och en present) som jag köpte för över 5 år sedan.

2 Vi använder hårdtvål i duschen (varför släpa hem och betala för en massa vatten). Men jag har fått några duschcremer gratis. En av dom har varit "slut" ett tag nu. Men jag fyller på den med en skvätt vatten efter varje dusch och har på så vis fått den att räcka 5 duschar till. På gästtoan och i köket har vi flytande tvål. Hårdtvål sprider baciller och där är det fler än vi i familjen som tvättar sig.

3 Jag har börjat använda förkläde när jag lagar mat och skyddar då kläderna så jag inte får en massa fläckar som jag måste ta bort med vatten (direkt) eller galltvål.

4 Använde tygservetter på kalaset.

5 Tvättade tygservetterna när jag tvättade sängkläderna för att spara tvätt.

6 Kör diskmaskinen och tvättmaskinen fulla på ekonomiprogrammet.

7 Hänger all tvätt istället för att torktumla den.

8 Gjorde egna maränger och egen choklad och kolasås till L:s filmkalas.

9 Poppade popcornen till filmkalaset på spisen i olja istället för i mikron. Vi poppar alltid popcornen på spisen. Jag har räknat på det förut och det blir mycket billigare med spispoppade popcorn.

10 Använt tygbindor.

11 Smörjt in L:s munsår med honung istället för att åka till apoteket och köpt munsårsalva. Honung hjälper till och med bättre och är nyttigare.

12 Handlat mat för 10 dagar för 822 kronor. Då köpte vi kolor för 52 kronor till L:s barnkalas. Extraprisfärs och extraprispizzor också.

13 Haft barnkalas för 9 tjejer för 170 kronor.

14 Hade med tygkassar till mathandlingen.

15 Stängt av alla apparater på standbyknappen eller direkt på grenkontakten.

16 Kokat tevatten och hälften av pastavattnet i vattenkokaren.

17 Hällt vattnet som blir över i vattenkokaren i vattenkannan.

18 Tvättat toaletter och golv med olivoljetvålen.

19 Tagit bort färgfläckar från L:s kläder med galltvålen.

20 Gått till skolan alla dagar. Hem har L gått själv och jag har mött henne. Utom idag då L blev sjuk i skolan och jag tog bilen och hämtade henne.

21 Haft golvvärmen i hallen helt avstängd.

22 Eldat kalla dagar för att spara el.

23 Fixade så  vi och en klasskompis till L skjutsade/hämtade på ett barnkalas ena sträckan var och behövde då bara åka hälften var.

24 Diskat i hon och sköljt disken i baljan.

25 Släckt lampor i rum vi inte är i.

26 Bakat korvbröd och sparat 1,50/korvbröd.

27 Kokat ägg och potatis på eftervärmen på plattan.

28 Diskat ur använda plastpåsar.

29 Gjort nya groddar och skott.

30 Maken och M har haft med matlådor till jobbet varje dag.

31 Lånat nya böcker på biblioteket.

32 Köpt petshop gubbar till halva priset som framtida kalaspresenter. Betalade 25 kronor/gubbe och köpte 6 stycken så sparade 150 kronor. + att jag slipper stressa till en affär när L får ett inbjudningskort 4 dagar innan kalaset. Hände förra veckan.

33 M har köpt (jag betalade) fläskben för 9.90/kilo vi ska ha dom istället för kycklingvingar på lördagsmysmatkvällar. Det sparar 27 kronor varje gång om vi tar samma tillbehör.


Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...